Guvernul acordă 50 de burse de 15.000 euro pentru studenţii cu rezultate în cercetare rămaşi în ţară

Guvernul acordă 50 de burse de 15.000 euro pentru studenţii cu rezultate în cercetare rămaşi în ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Guvernul va acorda, începând cu această toamnă, un număr de 50 burse în valoare de 15.000 euro pe o perioadă de doi ani pentru studenţii cu rezultate deosebite în cercetare care aleg să îşi continue activitatea la o universitate din România.

Primul beneficiar al acestui grant va fi Ionuţ Budişteanu, câştigătorul celui mai important concurs de cercetare pentru elevii de liceu - International Science and Engineering Fair (ISEF).

El a fost premiat, miercuri, de premierul Victor Ponta, din partea căruia Ionuţ Budişteanu a primit o diplomă şi aprecieri pentru faptul că a decis să rămână să studieze în România, în ciuda ofertelor primite de la universităţi din străinătate. Ministerul Educaţiei l-a premiat totodată pe elev cu suma de 12.000 lei, neimpozabili.

Ponta a anunţat că, din toamnă, va fi aplicată o schemă de granturi pentru elevi care au astfel de rezultate internaţionale şi care decid să studieze în universităţile româneşti.

"Granturile vor fi de 15.000 euro pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea de prelungire încă un an, şi, în afara acestor sume, vor exista şi sume separate de bani pentru a putea participa la conferinţe sau competiţii interanţionale. Condiţia care se pune este să aibă un profil corespunzător - bursele sunt pentru cercetare şi inovare - să fie student la o universitate românească, să existe un parteneriat cu un laborator de cercetare dintr-o universitate, institut de cerecetare sau firmă cu profil de cercetare", a precizat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

Sumele pentru granturi vor fi asigurate din Fondul de cercetare.

Citit 1108 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2013 14:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.