ŞAHUL va fi introdus în şcoli ca MATERIE OPŢIONALĂ, din toamnă

ŞAHUL va fi introdus în şcoli ca MATERIE OPŢIONALĂ, din toamnă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Federaţia Română de Şah a semnat un acord cu Ministerul Educaţiei pentru ca, din toamnă, şahul să fie introdus în şcoli ca materie opţională. Acordul a fost a fost semnat luni, cu ocazia deschiderii Campionatului Naţional Şcolar de Şah.

"În urmă cu aproximativ o lună, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobată programa şcolară pentru primii doi ani de studii de şah, iar astăzi am semnat acordul prin care asigurăm cadrele didactice pentru această disciplină, respectiv profesorii care sunt legitimaţi la FRS vor putea să predea această disciplină", a spus ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment.

El a mai anunţat că Federaţia Internaţională de Şah, prin intermediul federaţiei române, va dota 500 de şcoli din mediul rural cu table, piese, manuale şi tot echipamentul necesar pentru studierea şahului.

"Se ştie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipă, dar sportul minţii e întotdeauna cel mai important şi sunt convins că o să avem copii mai deştepţi, copii mai sănătoşi, la minte în primul rând, mai buni la şcoală, dacă fac mai mult şah", a declarat şi premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

Citit 1937 ori Ultima modificare Luni, 19 Mai 2014 15:55

6 comentarii

 • postat de Anda
  Vineri, 23 Mai 2014 18:52
  5.13.167.***
  Poate MEN introduce si o evaluare nationala la șah,mai știi?Vai de noi!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Kasparov
  Miercuri, 21 Mai 2014 11:10
  194.145.238.***
  Totul e sa practici un sport (nu conteaza care), legitimat la un club sportiv si sa identifici oameni cu aceleasi preocupari si afinitati.
  E o imensa prostie sa incarci programa scolara cu o noua disciplina, fie ea si optionala.
  1
  0
  Raportează
 • postat de valentin
  Marți, 20 Mai 2014 08:05
  5.13.210.***
  mare,mare greseala cu sahul in scoli.v-o spun din experienta.sahul devine cu timpul un drog care ca alte droguri i-ti mananca di timul liber i-ti abate gandirea de la cunostiinte de cultura generala la o gandire ale carei realizari nu-ti ajuta la absolut la nimic.lasati copii sa calatoreasca cu mintea in toate colturile planetei sa cunoasca istoria tarii lui si a lumii sa calatoreasca pe apele planetei impreuna cu columb,magelan si alti exploratori unde la maturitate cand vei deveni om de baza al societatii sa poti cu ochi mintii sa stapanesti fenomenele sociale,politiceetc,etc.la maturitate nu vei intelege lumea in care triesti daca stii sa muti tura sau regina.mai sunt si alte materii optionale care le abate modul de gandire ale copiilor dar se continua.
  10
  4
  Raportează
 • postat de mutulica
  Marți, 20 Mai 2014 07:41
  89.136.186.***
  Ar trebui pus in paralel cu orele de religie, sa aiba si copii inteligenti o alternativa.
  0
  18
  Raportează
 • postat de ana
  Luni, 19 Mai 2014 18:32
  5.13.175.***
  Este o inițiativă excelentă! Această activitate dezvoltă atât inteligența, spiritul competitiv dar și colaborarea dintre elevi. Orice opțional este binevenit, cadrele didactice sunt în măsură să selecteze aceste discipline în raport de interesul și aptitudinile elevilor. Neplăcut este faptul că de multe ori opționalul este considerat ca o metodă de acoperire a unor norme didactice. Orice profesor poate preda anumite discipline până la un anumit nivel, dar totuși ar trebui să se plece de la interesele elevilor așa încât să nu fie afectate nici anumite norme dar nici elevii să aștepte să treacă ora doar pentru a nu lua o absență în plus.
  Este bine ca elevii să participe cu interes la” lecțiile de opțional”. Consider că aceste lecții trebuie să fie cele mai interesante - în cazul în care au fost alese cu acordul elevilor și reflectă interesul lor.
  Felicitări celor ce vor alege acest opțional!
  0
  16
  Raportează
 • postat de Nebunul de la C1
  Luni, 19 Mai 2014 16:25
  5.13.142.***
  Șahul e pentru copiii normali care au ceva gândire și prin șah și-o pot dezvolta.Dar în România predomină los chupacabras,copii abandonați de părinți pentru a munci prin străinătate.Chupacabras ăștia sunt nemâncați,handicapați mintal și nu sunt interesați de activități intelectuale.
  Dar lasă,așa mai fac niște bani niște șmecheri cu vânzarea de piese de șah.
  11
  13
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.