GALERIE FOTO/ Vezi care sunt locurile la şcolile profesionale

GALERIE FOTO/ Vezi care sunt locurile la şcolile profesionale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nouă licee gălăţene care au în componenţă şcoli profesionale şi-au prezentat, ieri, standurile, în cadrul Târgului de meserii, organizat pentru absolvenţii claselor a VIII-a, dar şi pentru cei care finalizează anul acesta clasa a IX-a.  La evenimentul care s-a desfăşurat la Colegiul de Industrie Alimentară şi Turism „D. Moţoc”, au participat şi reprezentanţi ai agenţilor economici care au parteneriate cu şcolile profesionale respective.

„Este ultimul an când elevii claselor a IX-a se pot înscrie la şcolile profesionale. De anul viitor, pentru învăţământul profesional se va opta doar din clasa a VIII-a. Acum vom merge în paralel atât cu şcoala profesională de 2 ani – pentru absolvenţii de-a IX-a, cât şi cu cea nou înfiinţată de 3 ani, pentru cei de-a VIII-a”, a precizat inspectoarea general-adjunctă Diamanta Bulai, prezentă la deschiderea oficială.

Directoarea instituţiei gazdă, Corina Gavrilă, susţine în primul rând, succesul nou reînfiinţatelor şcoli de meserii depinde de  schimbarea mentalităţii părinţilor asupra viitorului propriilor copii: „Nu toţi cei care ajung la liceu fac faţă rigorilor. Faptul că pot învăţa o meserie care să le asigure existenţa e un lucru foarte bun, decât să viseze la o diplomă de bacalaureat pe care n-o vor obţine niciodată”, susţine Corina Gavrilă.

32 de clase de meseriaşi 

De la directorul coordonator al Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică, Violeta Muşunoiu - Hoton am aflat că elevii claselor a VIII-a din tot judeţul au la dispoziţie 32 de clase la şcolile profesionale, respectiv 896 de locuri la diferite specializări.

Înscrierea pentru şcolile profesionale se desfăşoară pe 26 – 27 mai, iar pe 29 şi 30 mai se vor derula probele de preselecţie, ale căror rezultate se vor afişa pe 6 iunie. Pe 10 iunie se vor desfăşura probele suplimentare de admitere pentru şcolile profesionale unde numărul candidaţilor depăşeşte numărul locurilor.

Locurile disponibile la şcolile profesionale le găsiţi aici.

Citeşte şi: Prima generaţie de meseriaşi. Elevi angajaţi de pe băncile şcolii profesionale

Citit 2208 ori Ultima modificare Duminică, 18 Mai 2014 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.