Peste 890 de elevi cu DEFICIENŢE merg la ŞCOALĂ

Peste 890 de elevi cu DEFICIENŢE merg la ŞCOALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În judeţul Galaţi sunt 1.334 de copii cu certificat de handicap mediu, grav sau accentuat şi 66 cu grad uşor de handicap. Dintre aceştia, doar 894 de copii şi tineri cu cerinţe speciale au vârstă şcolară (între şapte şi 18 ani) şi sunt integraţi într-o formă de învăţământ. 30 de copii sunt şcolarizaţi la domiciliu (25 în învăţământul de masă şi cinci în învăţământul special), 192 de elevi cu deficienţe urmează cursurile unei instituţii din învăţământul primar, 138 merg la o şcoală gimnazială şi la liceu, iar 533 de copii şi tineri sunt şcolarizaţi în instituţii speciale.

Tuturor acestor elevi, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Galaţi încearcă să le faciliteze cât mai mult accesul la educaţie prin diferite programe, astfel încât copiii să se dezvolte normal din punct de vedere psihic, intelectual şi să nu se simtă marginalizaţi.

În Galaţi sunt patru şcoli speciale: Şcoala Gimanzială Specială Nr. 1 „Emil Gârleanu”, Şcoala Gimnazială Specială „Constantin Pufan”, Şcoala Specială pentru Copii cu Deficienţe de Auz şi Vedere „Paul Popescu Neveanu” şi Liceul Tehnologic „Simion Mehedinţi”.

Citeşte şi: Şcoală nouă pentru 200 de elevi

Citit 1652 ori Ultima modificare Marți, 18 Noiembrie 2014 19:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.