TINERII ŞI ORAŞUL/ Primul PREMIU pentru CNVA la Olimpiada Internaţionala de greacă

TINERII ŞI ORAŞUL/ Primul PREMIU pentru CNVA la Olimpiada Internaţionala de greacă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ofelia Popescu speră ca anul acesta să câştige o a doua distincţie la aceeaşi disciplină


Valoarea a reprezentat dintotdeauna un absolut al spiritului CNVA. Asociat cu olimpiadele „reale”, cu rezulate la nivel înalt, CNVA-ul demonstrează calitate şi prin ancorarea în cuvânt şi în gândirea liberă, reflectând sufletele sensibile şi îndreptate către „uman”. Ieşind din tiparele olimpiadelor deja cunoscute, învăţând în afara orelor de curs, Ofelia Popescu, elevă în clasa a XI-a (nefiresc, parcă, la profilul matematică-informatică intensiv informatică), a participat în anul 2014 la prima Olimpiadă Internaţională a Elenismului, aducând colegiului un Premiu Special.

- Există o formulă miraculoasă de a reuşi la nivel internaţional?

- Nu am un secret anume. Însă am respectat mereu priorităţile, în cazul meu greaca şi şcoala, în defavoarea activităţilor extraşcolare. Am perseverat şi fiecare proiect neîmplinit m-a ambiţionat şi m-a făcut să-mi doresc mai mult.

- Cum te simţi ca olimpic internaţional al CNVA?

- În primul rând, onorabil. Preţuirea corpului profesoral şi respectul pe care l-am primit de-a lungul timpului mi-au dat putere să merg mai departe şi să-mi spun ”vreau să mai trăiesc încă o dată senzaţia aceasta”. Este un moment unic şi de o intensitate nemăsurabilă, când suntem strigaţi, în festivitatea de premiere, să luăm diploma, care de cele mai multe ori este un premiu. Un alt aspect îl reprezintă recompensele financiare care vin din partea Comunităţii elene, conducerii CNVA şi a autorităţilor municipale, bani bineveniţi pentru materialele didactice.

- Cum se împacă munca pentru performanţă cu nevoia de timp liber?

- Nu se împacă deloc! O mare parte din timpul liber este dedicat studiului, pentru şcoală, pentru greacă, pentru atestate, pentru olimpiadă şi performanţă şi, pentru că sunt în clasa a XI-a, pregătirea pentru ”testul de maturitate” a început. Având mai puţin timp liber decât ceilalţi, am învăţat să mă bucur de fiecare clipă alături de cei dragi: familie şi prieteni!

- Ce te-a impresionat în toată această experienţă?

- Când m-am întors de la olimpiadă, toţi profesorii mă întrebau cum m-am descurcat. Surpriza a venit din partea colegilor, care răspundeau mândri, înaintea mea, că m-am calificat la internaţională. Cursa pentru calificările la internaţională deja a început la CNVA şi anul acesta. Aşteptăm, ca de fiecare dată, rezultatele ce înnobilează numele colegiului, atât din zona realiştilor-raţionali, cât şi din zona umaniştilor-visători.


Citit 1848 ori Ultima modificare Marți, 03 Martie 2015 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.