CATEDRA/ Tombola prieteniei pentru 175 de copii cu risc de abandon şcolar

CATEDRA/ Tombola prieteniei pentru 175 de copii cu risc de abandon şcolar
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Se spune că, atunci când dăruim, descoperim secretele fericirii. Este impresionantă iniţiativa celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, în parteneriat cu  Fundaţia “Împreună”, Asociaţia “Magister XXI, Asociaţia “Artă şi Viaţă” şi Asociaţia Umanitară “Mundis”, de a le oferi ajutor celor care au cu adevărat nevoie.

Acţiunea se desfăşoară până pe 10 aprilie, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii şi a început cu un program artistic realizat de Grădiniţa Nr. 36, Liceul de Arte ”D. Cuclin” şi Şcoala Nr. 29.

Am învăţat de-a lungul timpului că prin gesturi mici, poţi face bucurii mari. Şi ce poate fi mai înălţător decât generozitatea, altruismul şi iubirea faţă de semenii noştri. La „Tombola Prieteniei” au fost pregătite 350 de decoraţiuni, ornamente, felicitări cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, confecţionate de elevi. Preţul unui bileţel este 1 leu. Banii strânşi vor fi utilizaţi pentru a cumpăra rechizite, dulciuri şi obiecte de igienă personală celor 175 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar, beneficiari ai Fundaţiei "Împreună" şi ai proiectului CIVIS.

Ne dorim ca această activitate să aibă un efect benefic asupra comunităţii gălăţene şi să reprezinte un imbold de mobilizare pentru toţi cei care au o inimă iubitoare şi manifestă dorinţă de a-şi ajuta semenii. Zâmbeşte şi iubeşte, căci viaţa e un dar, iar clipa nu aşteaptă şi nu se-ntoarce iar. Fie că sunteţi tineri, fie că sunteţi mai în vârstă şi aveţi timp liber, veniţi alături de noi să îi învăţăm pe copii, prin puterea exemplului, cât este important este să fii alături de cei din jurul tău. Sperăm ca pasiunea pentru frumos să mobilizeze şi generozitatea concitadinilor cu posibilităţi pentru împlinirea gestului uman de a dărui.


 

Citit 1410 ori Ultima modificare Marți, 07 Aprilie 2015 18:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.