TINERII ŞI ORAŞUL/ Probe contracronometru la „Run! Pense! Gewinn!”

TINERII ŞI ORAŞUL/ Probe contracronometru la „Run! Pense! Gewinn!”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Run! Pense! Gewinn!”, la a treia ediţie


La Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, în Săptămâna "Şcoala altfel", 80 de elevi au trăit o experienţă extraordinară, participând la concursul organizat de Consiliul Şcolar al Elevilor, aflat la a III-a ediţie, „Run! Pense! Gewinn!”. Concursul este o adaptare a binecunoscutului format „The Amazing Race” („Cursa extraordinară”).

Iniţial, s-au înscris 20 de echipe, formate în funcţie de dorinţele elevilor. Aceste echipe au fost redistribuite, pentru a crea în mod deliberat o confuzie între participanţi, care au fost puşi să lucreze cu persoane necunoscute, însă până spre sfârsitul zilei chiar s-au legat prietenii între noii coechipieri. Echipele, formate din câte patru elevi, au trecut printr-o probă preliminară, constând în rezolvarea unui test de 10 întrebări legate de oraşul nostru: aspecte greu de aflat, locuri greu de găsit. După proba de o oră, doar 10 echipe au reuşit să treacă la proba finală. Proba finală a constat în desfăşurarea unei curse contracronometru, în care echipele concurente au urmat un traseu bine stabilit, căutând indicii prin oraş şi deplasându-se de la un punct important la altul, probe de concurs ce au pus la încercare concentrarea, inteligenţa, meticulozitatea, atenţia şi capacităţile de orientare. Pe 8 aprilie, echipele s-au întrecut prin zone variate ale oraşului, fiind inedit să întâlneşti elevi având cravata colegiului înfăşurată de antebraţ, ca semn distinctiv, întrecându-se pe faleză.

Probă de baraj: pescuitul jeleurilor

Probele au fost redactate în diferite limbi străine, precum: engleză, franceză, germană, olandeză, mandarină, pe care participanţii au fost nevoiţi să le descifreze. La ultima probă au ajuns în acelaşi timp două echipe, astfel că a fost nevoie de o probă de baraj, în care concurenţii trebuiau să scoată doar cu gura, fără mâini, jeleurile dintr-o tavă plină cu făină, spre amuzamentul tuturor.

Şeful Consiliului Şcolar al Elevilor, Ovidiu Manea, coordonator al evenimentului şi activ implicat în desfăşurarea în bune condiţii a acesteia a declarat: “De la participanţi, la organizatori, cu toţii am avut parte de o zi de neuitat. Au fost momente de mândrie, bucurie şi frustrare, dar cel mai important este că le-am trăit împreună. Ne-am cunoscut, ne-am împrietenit şi, la sfârşitul zilei, toată lumea avea zâmbetul pe buze. Toată munca depusă a meritat şi sperăm că şi la anul tradiţia va fi continuată în acelaşi stil.”


Citit 1444 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.