CATEDRA: Elevi gălăţeni la Festivalul pentru Liceeni de la Bordeaux

CATEDRA: Elevi gălăţeni la Festivalul pentru Liceeni de la Bordeaux
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Patru elevi de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi două eleve de la Liceul de Arte "Dimitrie Cuclin", însoţite de prof. Adina Şuşnea, au participat, în mai, la cea de-a 16-a ediţie a Festivalulului pentru Liceeni de la Bordeaux, care a reunit elevi din şapte ţări.

Elevii clasei a IX-a F de la Cuza, profil filologie bilingv franceză - Miruna Doru, Dragoş Ciupercă, Mirela Ilie, Elena Monica Teodoraşcu - au participat la secţiunea de teatru de improvizaţie alături de elevi din alte ţări, iar elevele Liceului de Arte - Maria Drăgan şi Andreea Lazăr - au evoluat în orchestra internaţională, alături de suedezi, germani, francezi.

Elevii au fost încântaţi de experienţa pe care au trăit-o, atât pentru faptul că au fost iniţiaţi în arta teatrului de improvizaţie şi au putut interpreta alături de elevi foarte bine pregătiţi din ţări diferite cât şi pentru relaţiile de prietenie care s-au înnodat de-a lungul şederii lor în Franţa. Au avut şansa să-şi perfecţioneze limba franceză şi au urcat pe scena marelui festival pentru prima dată, în faţa publicului numeros format din liceeni din regiunea Aquitaine.

Au avut de asemenea ocazia să remarce profesionalismul, organizarea, îndrumarea din partea elevilor francezi, a dirijorului întregii orchestre, dar şi a animatorului pentru teatru de improvizaţie. Repetiţiile au avut loc la câteva şcoli din Bordeaux, elevii fiind instruiţi şi pregătiţi pentru participarea la festival.

Săptămâna petrecută în Franţa le-a deschis orizontul, descoperind o cultură şi o civilizaţie diferite de cea românească, stilul de viaţă francez, un alt sistem de învăţământ şi chiar gastronomia franceză. Pe lângă latura artistică şi educativă a acestei experienţe, elevii au trăit şi lecţii de viaţă inedite, care i-au unit şi mai mult pe parcursul călătoriei.

Citit 2708 ori Ultima modificare Marți, 02 Iunie 2015 17:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.