ÎN ATENŢIA ABSOLVENŢILOR DE LICEU: A început admiterea la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi

ÎN ATENŢIA ABSOLVENŢILOR DE LICEU: A început admiterea la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Absolvenţii de liceu sunt aşteptaţi la Universitatea „Dunărea de Jos” pentru a se înscrie la cele 66 de programe de studiu din cadrul a 13 facultăţi. “Avem 1.908 locuri la buget locuri şi tot atâtea la taxă. Avem condiţii de cazare pentru absolvenţii care nu sunt din Galaţi, în perioada înscrierilor şi a probelor. Candidaţii nu vor plăti cazarea în timpul examenelor, iar părinţii sau însoţitorii achită doar 10 lei pe noapte”, a declarat ieri conf. Ciprian Vlad, secretarul comisiei de admitere. 

Aceleaşi taxe de înscriere ca în anii trecuţi

Taxa de înscriere este de 150 de lei pentru fiecare facultate şi absolventul se poate înscrie la mai multe specializări. Cele mai multe locuri la licenţă scoase la concurs sunt la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor - 565, din care doar 183 sunt la buget. Pe locul doi se situează Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, cu 450 de locuri, peste jumătate bugetate.  Ingineria ocupă locul trei, cu 425 de locuri puse la bătaie în iulie. La polul opus se află Facultatea de Arte, cu doar 90 de locuri scoase la concurs, din care 31 fără taxă. Urmată de Arhitectură Navală cu 160 de locuri, din care 100 sunt la buget, Facultatea de Ştiinţe şi Mediu, cu 165 de locuri, cea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice şi cea de Educaţie Fizică şi Sport, cu 200, respectiv 220 de locuri, din care jumătate şi peste jumătate bugetate.

O singură specializare nouă, la Istorie

Facultatea de Istorie are o specializare nouă: se numeşte Relaţii Internaţionale şi Studii Europene şi se va face în colaborare cu profesori de la S.N.S.P.A. Bucureşti. “Avem 20 de locuri la buget şi 27 cu taxă, iar admiterea va consta dintr-un test la istorie. De fapt, cine se înscrie la specializarea Istorie va putea opta şi pentru Relaţii Internaţionale, pentru că bibliografia e aceeaşi. E un mixt de discipline, specializarea fiind la limita mai multor domenii. Cei interesaţi vor studia istorie, politologie, filozofie politică, drept european, dar şi managementul proiectelor europene”, spune conf. dr. Artur Tuluş, responsabilul acestui program. Specializarea le va permite studenţilor să studieze două limbi străine şi să se pregătească temeinic pentru a fi funcţionari europeni.

Calendarul admiterii

De astăzi până sâmbătă la ora 15,00, absolvenţii sunt aşteptaţi să se înscrie la facultăţile şi specializările dorite. În intervalul 20-22 iulie vor avea loc probele de concurs. Pe 24 se vor afişa rezultatele şi se vor rezolva contestaţiile, iar până pe 27 iulie cei interesaţi trebuie să depună la secretariate diplomele de bacalaureat în original, pentru a-şi păstra locurile.

Casetă

Platforma de preînscrieri este încă activă

După prima zi de înscrieri, 255 de candidaţi care au depus 282 de fişe (un candidat poate depune fişe la una sau mai multe facultăţi). Cele mai căutate facultăţi sunt Medicină şi Farmacie (80 candidaţi), Economie şi Administrarea Afacerilor (40) şi Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică (35).

"Platforma de preînscrieri este activă şi în perioada înscrierilor, astfel că absolvenţii de liceu care vor să beneficieze de reducerea taxei de înscriere cu 10 la sută (15 lei) pot profita şi se pot preînscrie la una dintre cele 13 facultăţi până sâmbătă, la ora 15,00", se arată în comunicatul Universităţii "Dunărea de Jos".

Foto Monica Zanet

Citit 2360 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iulie 2015 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.