Unităţi de învăţământ din Tecuci NU au primit AUTORIZAŢIE. Lipsa obiectelor sanitare, o problemă

Unităţi de învăţământ din Tecuci NU au primit AUTORIZAŢIE. Lipsa obiectelor sanitare, o problemă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform unui raport privind unităţile de învăţământ din Municipiul Tecuci, opt grădiniţe de pe raza municipiului au autorizaţie de funcţionare, în timp ce altele şase încă nu au obţinut-o, chiar şi după ce au făcut anumite investiţii şi reparaţii. Cert este că toate unităţile de învăţământ funcţionează.

În mare parte, grădiniţele nu primesc autorizaţie din cauza obiectelor sanitare mai puţine în comparaţie cu numărul de copii sau din cauza spaţiului insuficient. Spre exemplu, Grădiniţa Nr. 1 a avut un buget disponibil de 32.000 lei, bani care au servit pentru igienizarea sălilor, verificarea şi repararea prizelor, dar şi pentru montarea neoanelor. Totuşi, instituţia nu a primit autorizaţie pentru că nu există suficiente obiecte sanitare. Fără autorizaţie funcţionează şi grădiniţa Nr. 6, pentru că, în interiorul acesteia, există o sală din care lipseşte lumina naturală. Instituţia a primit însă 600.000 de lei pentru remedierea situaţiei, pentru realizarea unei săli de clasă care să aibă ferestre, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu a primit autorizaţie. În raportul Primăriei Tecuci se mai menţionează că se va izola termic şi corpul B şi se va înlocui tabla de la acoperiş "pentru eliminarea infiltraţiilor în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare".

O situaţie mai bună a fost înregistrată la unităţile de învăţământ preuniversitare. Toate cele 13 instituţii au fost autorizate şi corespund normelor indicate de autorităţi.

Citit 1499 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 17:26

1 comentariu

 • postat de Vizitiu Mariana
  Joi, 24 Septembrie 2015 17:28
  95.76.105.***
  Doamna Ruxandra podlisnic, ați făcut în articolul dvs. un talmeș-balmeș ca la cumătra, de era să fac infarct miocardic când am citit la ziar că Grădinița nr.6 din Tecuci are ” în interiorul acesteia, o sală din care lipseşte lumina naturală și instituţia a primit însă 600.000 de lei pentru remedierea situaţiei”. Vă informez spre știință că sunteți total dezinformată. Grădinița tocmai a primit-o în grijă Școala ”Ion Petrovici” începând cu 1 septembrie 2015, cu multe alte probleme, puteți vedea cu ochii dvs, la adresa de facebook ”Școala Ion Petrovici”, în albumul ”Rățușca cea urâtă se întoarce acasă”, DAR, rețineți, DAR, instituția a primit pentru remedierea situației, ZERO lei. Da, ați citit bine, ZERO lei. Tot ce se face de la 1 sept 2015 acolo, se face cu banii de la per/capita ai Școlii și cu munca voluntară a personalului de pază și întreținere a școlii, cadre didactice, deoarece nu ajung puținii bănuți și pentru a plăti manopere. Vă rog să veniți la fața locului, să scrieți măcar un rând, despre oamenii care au făcut în 15 zile ce nu a făcut primăria sau cei care au avut grădinița în grijă, timp de 5 ani! Eu știam că ziaristul se informează din trei surse, apoi aruncă cuvinte în eter. Cu bine, doamnă!
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.