Unităţi de învăţământ din Tecuci NU au primit AUTORIZAŢIE. Lipsa obiectelor sanitare, o problemă

Unităţi de învăţământ din Tecuci NU au primit AUTORIZAŢIE. Lipsa obiectelor sanitare, o problemă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform unui raport privind unităţile de învăţământ din Municipiul Tecuci, opt grădiniţe de pe raza municipiului au autorizaţie de funcţionare, în timp ce altele şase încă nu au obţinut-o, chiar şi după ce au făcut anumite investiţii şi reparaţii. Cert este că toate unităţile de învăţământ funcţionează.

În mare parte, grădiniţele nu primesc autorizaţie din cauza obiectelor sanitare mai puţine în comparaţie cu numărul de copii sau din cauza spaţiului insuficient. Spre exemplu, Grădiniţa Nr. 1 a avut un buget disponibil de 32.000 lei, bani care au servit pentru igienizarea sălilor, verificarea şi repararea prizelor, dar şi pentru montarea neoanelor. Totuşi, instituţia nu a primit autorizaţie pentru că nu există suficiente obiecte sanitare. Fără autorizaţie funcţionează şi grădiniţa Nr. 6, pentru că, în interiorul acesteia, există o sală din care lipseşte lumina naturală. Instituţia a primit însă 600.000 de lei pentru remedierea situaţiei, pentru realizarea unei săli de clasă care să aibă ferestre, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu a primit autorizaţie. În raportul Primăriei Tecuci se mai menţionează că se va izola termic şi corpul B şi se va înlocui tabla de la acoperiş "pentru eliminarea infiltraţiilor în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare".

O situaţie mai bună a fost înregistrată la unităţile de învăţământ preuniversitare. Toate cele 13 instituţii au fost autorizate şi corespund normelor indicate de autorităţi.

Citit 1571 ori Ultima modificare Marți, 22 Septembrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.