Două conferinţe INTERNAŢIONALE, la Facultatea de Inginerie din Galaţi, în acest weekend

Două conferinţe INTERNAŢIONALE, la Facultatea de Inginerie din Galaţi, în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Weekend academic plin la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, în corpul D al Facultăţii de Inginerie. Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor organizează, de vineri, Simpozionul Internaţional Euroaliment, ajuns la a 7-a ediţie, la care vor participa aproape 100 de cercetători din ţară şi străinătate. Vor fi prezentate lucrări în secţiuni (engleză şi franceză) pe inginerie, biotehnologie, bioeconomie sau control şi siguranţa alimentelor.

"E un moment global de reprezentativitate pentru universitatea noastră. Poate nu e întâmplător că facultăţile cu probleme la admitere, la licenţă, stau foarte bine la capitolul cercetare. E încă o dovadă că aici se păstrează tradiţia în cercetare, iar dotările pe care le avem ne permit să facem performanţă", a declarat Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Tot vineri, cu începere de la ora 9,00 va avea loc, la etaj, o conferinţă internaţională pe tema polimerilor, organizată de Facultatea de Inginerie, în colaborare cu Universitatea "Tor Vergata" din Roma. "Polymers Processing in Engineering" va reuni 50 de specialişti, care vor prezenta cele mai noi informaţii din domeniile în care se utilizează polimerii. Cea mai apreciată va fi premiată cu o diplomă şi o lucrare semnată Florian Doru Crihană.

“Colaborarea noastră cu universitatea din Italia datează din 2006. Este instituţia care lucrează cu experţii NASA pe nanocompozite în industria aerospaţială. Legătura e utilă şi pe viitor, pentru că aşteptăm înfiinţarea la Galaţi a unui Institut de Nanotehnologii şi materiale avansate", a declarat Cătălin Fetecău, decanul Facultăţii  de Inginerie.

În holul imobilului şi în Campusul Ştiinţei, de la ora 17,00, se vor organiza demonstraţii educative şi distractive pentru vizitatori, sub egida evenimentului Noaptea Cercetătorilor, organizat pe 25 septembrie în 300 de oraşe europene.

Citit 2776 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 15:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.