PROPUNEREA PATRONATELOR: ”Şcoala afacerilor” pentru elevii din ciclul gimnazial

PROPUNEREA PATRONATELOR: ”Şcoala afacerilor” pentru elevii din ciclul gimnazial
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Patronatul IMM-urilor Galaţi propune introducerea disciplinei „Educaţie antreprenorială” în programa de învăţământ


Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), din care face parte şi Patronatul IMM-urilor Galaţi, apreciază că dezvoltarea iniţiativelor antreprenoriale nu trebuie să lipească din viitorul Plan-cadru pentru învăţământul gimnazial din România, aflat în prezent în dezbatere publică. Patronatele propun introducerea unei discipline obligatorii - „Educaţie antreprenorială”, în modul III - Om şi societate. Această materie ar urma să le dea elevilor o imagine despre ce înseamnă lumea afacerilor şi rolul spiritului de iniţiativă şi creativităţii în societate.

„Educaţia antreprenorială, proiectată şi implementată profesionist, generează la fiecare persoană formarea de competenţe necesare pe tot parcursul vieţii, asigură dezvoltarea individuală şi mult mai multe posibilităţi de afirmare în carieră şi de realizare individuală şi socială. Educaţia antreprenorială va contribui în mod direct la creşterea capacităţii tinerilor de a se integra în societate şi va diminua abandonul şcolar, fenomenele civice negative şi şomajul. În cadrul acestei discipline se vor putea integra într-o abordare pragmatică - formarea şi dezvoltarea de comportamente active şi de capacităţi inovaţionale şi acţionale intense - şi elementele esenţiale ale educaţiei interculturale, educaţiei pentru drepturile copilului şi educaţiei pentru cetăţenie democratică”, se precizează într-un comunicat de presă al CNIPMMR.

Disciplina Educaţie antreprenorială trebuie să fie o disciplină care să se regăsească pe întreg parcursul învăţământului gimnazial, apreciază patronatele, ca parte a adaptării procesului educaţional la cerinţele actuale ale pieţei muncii şi ale unei societăţi moderne.

Citit 2638 ori Ultima modificare Duminică, 28 Februarie 2016 18:55

4 comentarii

 • postat de Petrisor
  Marți, 01 Martie 2016 13:25
  5.13.216.***
  Cand afacerile la nivel global merg pe profit prin productii de proasta calitate , voi vreti sa ii incurajati pe viitorii oameni sa va continue magariile si prostiile pentru a-si umfla propriile buzunare calcand peste cadavre , iar oamenii care urmeaza a lucra pentru acestia sa devina nefericiti ? Parca aveam un scop si anume sa eliminam coruptia de la radacina , fiindca doar eliminand dorinta de imbogatire a propriei persoane e solutia . Productia proprie e viitorul precum si liberul schimb dintre gospodarii , asta trebuie incurajat si invatat . Diversificarea productiilor si lipsa competitiei la nivel local si/sau regional ar ajuta la buna intelegere dintre oameni .
  0
  1
  Raportează
 • postat de mircea
  Luni, 29 Februarie 2016 19:36
  95.76.33.***
  Piciule, ma-ta si tac-tu te vrea Patron ! Bagati educatia antreprenoriala de la grupa pregatitoare ! Parintii isi asalteaza proprii copiii cu cerinte care depasesc capacitatea unui copil de gimnaziu ! Cei mai stresati copii sunt la gimnaziu !
  Educatia Antreprenoriala se face de ani buni la liceele tehnologice asa cum este normal !
  0
  3
  Raportează
 • postat de nagi
  Luni, 29 Februarie 2016 15:15
  5.13.165.***
  Materia asta se face deja in clasa a X-a(si e foarte bine atunci). Ar fi de-a dreptul penibil sa i se predea unui copil de 13-15 ani "scoala afacerilor". Totusi patronatele astea au facut un studiu de impact, au fost intrebati profesori, parinti, elevi ce cred despre idee, sau trebuie din cand in cand sa vina cu niste propuneri doar sa nu se spuna ca nu fac nimic?
  0
  4
  Raportează
 • postat de Patron fără loc de muncă
  Luni, 29 Februarie 2016 15:02
  5.2.205.***
  Educaţia antreprenorială în viitorul Plan-cadru pentru învăţământul gimnazial?!!! Eu spun că în viitorul Plan-cadru pentru învăţământul preşcolar. Eventual, la creşă - grupa mică.
  0
  4
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.