Studentă din Galaţi, SELECTATĂ, din sute de candidaţi, la FESTIVALUL FRANCOFONIEI

Studentă din Galaţi, SELECTATĂ, din sute de candidaţi, la FESTIVALUL FRANCOFONIEI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

La cea de-a V-a ediţie a Festivalului Francofoniei de la Bucureşti va participa şi o studentă de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Este vorba despre Roxana Diana Pricopie, studentă în anul I, la Facultatea de Litere, specializarea Franceză-Engleză. Tânăra se numără printre puţinii studenţi selectaţi pentru participarea la festivalul organizat de AUF-BECO, în perioada 11-15 aprilie. Organizatorii au ales 71 de candidaţi, din opt centre universitare din ţară, dar şi din alte 14 ţări: Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Georgia, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Ucraina şi Ungaria.

"Selecţia s-a realizat pe baza unui CV, dar şi a rezultatelor din foaie matricolă. Probabil, i-a atras faptul că am studiat psihologia, timp de un an, la Universitatea „Francois Rabelais” din oraşul francez Tours”, a precizat Roxana Diana Pricopie.

Experienţă pentru realizarea unei reviste francofone

Participanţii la festival au avut ocazia să aleagă un atelier în cadrul căruia îşi doresc să activeze timp de o săptămână. Studenta de la Litere a optat pentru atelierul de Jurnalism, considerând că acesta este binevenit pentru următoarea ei activitate. „Câteva dintre atelierele propuse sunt improvizaţie teatrală, coregrafie, descoperirea laserului, regie, cântec francofon sau jurnalism. Am ales atelierul de Jurnalism, pentru că am început un proiect la Facultatea de Litere, care implică cunoştinţele din acest domeniu. Este vorba despre o revistă, care se numeşte „Începuturi Francofone”. Primul număr o să apară în luna martie, dar vreau să mă pregătesc pentru numerele următoare. În paginile acesteia vor putea fi regăsite articole cu caracter educativ, artistic, dar şi o rubrică dedicată studenţilor cu rezultate deosebite. La festival, timp de o săptămână, vom avea o activitate la atelierul ales, după care vom prezenta ce am realizat”, a completat Roxana Diana Pricopie.

Poveşti din zeci de ţări

Pe lângă pasiunea pentru limba franceză, studenta a ales să se implice în festival pentru că acesta îi oferă posibilitatea să cunoască cultura altor ţări. „Este o experienţă foarte bună pentru studenţi, nu doar pentru că au şansa să comunice la un nivel avansat în altă limbă. La astfel de festivaluri, ai şansa să cunoşti oameni din ţări cu tradiţii diferite. Abia aştept să vorbesc cu ceilalţi participanţi. Programul este destul de atractiv pentru tineri şi mă bucur că am fost selectată, având în vedere că au fost destul de muţi candidaţi”, a conchis studenta.

Festivalul Francofoniei este organizat la Bucureşti, iar transportul, asigurarea medicală, masa şi cazarea participanţilor sunt asigurate de AUF-BECO.

Citit 1760 ori Ultima modificare Marți, 01 Martie 2016 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.