Antreprenoriat şi dezvoltare personală la ZILELE UNIVERSITĂȚII ”Dunărea de Jos”. Cum să faci rai din ceea ce ai!

Antreprenoriat şi dezvoltare personală la ZILELE UNIVERSITĂȚII ”Dunărea de Jos”. Cum să faci rai din ceea ce ai!
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Asta a fost lecţia pe care au învăţat-o studenţii prezenţi la acţiunile organizate marți, 22 martie, la sediul central al Universităţii, cu prilejul împlinirii a 68 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Fie că s-au cunoscut pe ei, în cadrul unui seminar de dezvoltare personală, fie că au încercat să descopere ce afacere li s-ar potrivi şi cum ar putea să o pornească fără prea mult capital, ambele acţiuni au fost la fel de bine primite în rândul tinerilor de la Dunărea de Jos.

Start UP - sau cum să porneşti o afacere cu zero lei

Cum se înfiinţează o firmă, cum se face un plan de afaceri, care sunt site-urile care te informează cu privire la proiectele de finanţare europene, cum arată o schemă de buget şi mai ales multe exemple bazate de experienţa personală. Au fost subiectele întâlnirii dintre tânărul antreprenor Radu Oprea, absolvent al Universităţii “Dunărea de Jos” din Galaţi, preşedinte al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din regiunea Sud-Est şi studenţi.

Seminarul a fost găzduit în Sala Senatului şi a adunat tineri de la facultăţi tehnice dar şi filologi. Cei care au pus întrebări punctuale au fost recompensaţi cu tricouri şi şepci. “Principalul mesaj al întâlnirii de azi este că oricine poate deschide o afacere, fără prea mulţi bani, dacă e suficient de pasionat de ceea ce vrea să facă. Tinerii au curajul necesar, mai trebuie să fie informaţi şi sprijiniţi”, a declarat Radu Oprea. Radu este doctor în economie şi are un Masterat în Politici Publice la Universitatea Pepperdine din SUA. Este formator în competenţe antreprenoriale şi fellow în cadrul programelor “Community Solutions Program” al Departamentului de Stat American şi German Marshall Fund of the United States.

Seminar de dezvoltare personală 

Două ore pline de curaj şi motivaţie. Aşa se poate descrie seminarul de dezvoltare personală organizat marți de la ora 13,30 de actriţa Oana Mogoş, cu studenţii de la Dunărea de Jos, în cadrul Zilelor Universităţii. Tinerii au avut de trecut prin diferite probe de atenţie şi sincronizare, pentru a-şi arăta curajul şi încrederea. Adevărate provocări pentru cei care nu sunt obişnuiţi să-şi asculte corpul sau să se uite mai bine la partenerul de dialog. Studenţii au fost puşi să se complimenteze la prima vedere, să execute diferite mişcări la bătăile din palme ale coordonatorului - tehnica mărului - şi să se lase prinşi de colegii aşezaţi în cerc - un binecunoscut exerciţiu de încredere. Cei care au fost atenţi şi au rămas în cursă până la final au fost recompensaţi cu un tricou şi o şapcă marca Ugal. Experienţele, menite doar studenţilor de la actorie şi care i-au uimit în mod plăcut pe tinerii de la alte facultăţi, le-au adus acestora din urmă zâmbetul pe buze. Toţi au spus că astfel de întâlniri ar trebui organizate mai des.

Daniela Bogdan

Dana Hîncu, Jurnalism anul II

Citit 1446 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 20:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.