CATEDRA: Cum încurajăm voluntariatul în rândul elevilor

CATEDRA: Cum încurajăm voluntariatul în rândul elevilor
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Elevii şi profesorii de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" au participat la workshopul "Lecţii de viaţă", din cadrul proiectului educaţional "Suflet lângă suflet", desfăşurat la nivel judeţean. Au fost invitaţi elevi şi profesori de la Liceul Teoretic "Mircea Eliade” şi de la Liceul Tehnologic "Costache Conachi” din Pechea.

Parteneri în proiect sunt "Crucea Roşie România”, filiala Galaţi, Asociaţia "Dincolo de Tăcere” şi Asociaţia Eurodezvoltare, Centrul CeTaTe. Gheorghită Hogea, preşedintele de la "Crucea Roşie România”, Adrian Buţa de la Centrul CeTaTe, şi Elisabeta Lăcătuş, preşedinta Asociaţiei "Dincolo de Tăcere”, le-au vorbit elevilor şi au prezentat importanţa voluntariatului în dezvoltarea personală şi socială, au comunicat experienţele în domeniu, prin promovarea activităţilor pe care le desfăşoară şi au subliniat faptul că voluntariatul reprezintă o modalitate prin care pot fi întărite şi susţinute valorile legate de comunitate, de binele făcut aproapelui pentru a testa o nouă posibilitate de avansare în carieră, pot învaţă lucruri noi şi îşi pot forma deprinderi utile, pot da înapoi o parte din ceea ce au primit de la alţii, pot să-i ajute pe cei mai puţin norocoşi şi mai slabi ca ei, pot să-şi asume o responsabilitate, pot face parte dintr-o echipă şi-şi pot face noi prieteni şi cunoştinţe.

Au încurajat tinerii să se orienteze către voluntariat, deoarece le dezvoltă importante abilităţi sociale, de comunicare şi îi responsabilizează faţă de problemele celor din jur.

Elevii s-au arătat interesaţi să participe la programele de voluntariat dezvoltate de cele trei asociaţii şi au pus întrebări, pentru a se edifica asupra activităţilor la care ar putea lua parte în viitor.

Citit 2055 ori Ultima modificare Marți, 22 Martie 2016 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.