Sesiune specială a EVALUĂRII NAȚIONALE, pentru elevii din loturile OLIMPICE

Sesiune specială a EVALUĂRII NAȚIONALE, pentru elevii din loturile OLIMPICE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ministerul Educaţiei a afişat calendarul şi ordinul de ministru privind sesiunea specială a Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a, valabilă numai pentru elevii care fac parte din loturile olimpice naţionale. Potrivit calendarului, sesiunea va avea loc în perioada 6-9 iunie, la Bucureşti. Centrul de examen urmează să fie comunicat de către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Înscrierea pentru sesiune are loc pe 6 iunie, pe 7 iunie se desfăşoară proba scrisă la limba şi literatura română, pe 8 iunie - proba scrisă la matematică, iar pe 9 iunie - proba scrisă la limba şi literatura maternă pentru minorităţile naţionale.

Potrivit calendarului, afişarea rezultatelor se va face pe 9 iunie, până la ora 18,00, iar depunerea contestaţiilor va avea loc în aceeaşi zi, între orele 18,00 - 20,00. Contestaţiile se vor verifica pe 10 iunie, tot atunci afişâdu-se şi rezultatele finale.

Conform ordinului publicat pe edu.ro, la această sesiune specială pot participa doar absolvenţii clasei a VIII-a din anul şcolar 2015-2016, care fac parte din loturile naţionale de pregătire pentru competiţiile şcolare internaţionale.

Citit 1151 ori Ultima modificare Joi, 23 Februarie 2017 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.