Mii de elevi participă la TÂRGUL de Oferte Educaţionale 2016

Mii de elevi participă la TÂRGUL de Oferte Educaţionale 2016
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

25 de licee din municipiul Galaţi îşi prezintă oferta educaţională pentru următorii ani şcolari, în cadrul Târgului de Oferte Educaţionale "Cariera 2016". Organizat de ISJ şi de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE), evenimentul se desfăşoară, timp de două zile, inclusiv astăzi, 20 aprilie, în holul Universităţii "Dunărea de Jos".

Ieri, încă de la ora deschiderii, câteva sute de elevi de clasa a VIII-a, însoţiţi de profesori, au venit să viziteze standurile liceelor. Astfel, în scurt timp, holul universităţii a devenit neîncăpător. "Am aflat despre târg de la doamna dirigintă. Eu sunt hotărâtă să dau la "Emil Racoviţă", pentru că vreau să urmez ştiinţele naturii. M-am interesat totuşi şi ce oferte au celelalte licee, pentru a putea face o comparaţie", a spus Nicoleta Dumitrescu, elevă în clasa a VIII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 29.

Târgul de Oferte Educaţionale a ajuns în acest an la a 16-a ediţie. Dacă la prima ediţie au participat în jur de 11.000 de elevi aflaţi la sfârşitul ciclului gimnazial, anul acesta, numărul absolvenţilor a scăzut la 4.987. "Este un factor de care trebuie să ţinem seama, având în vedere că numărul liceelor a rămas aproape neschimbat. Pentru viitorul an şcolar, avem 3.892 de locuri la licee, ceea ce înseamnă 139 de clase, şi alte 1.092 de locuri la şcolile profesionale, adică 39 de clase", a precizat Diamanta Bulai, inspectoare general-adjunctă în cadrul ISJ Galaţi.

Potrivit Diamantei Bulai, târgul este organizat şi la Tecuci, în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi la Târgu Bujor, pe 20 aprilie.

Citit 2516 ori Ultima modificare Marți, 19 Aprilie 2016 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.