Congres Naţional de Anatomie, în PREMIERĂ, la Galaţi
Foto: Foto ”Viața liberă”, Monica Zanet

Congres Naţional de Anatomie, în PREMIERĂ, la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Facultatea de Medicină şi Farmacie a Universităţii "Dunărea de Jos" organizează, până pe 21 mai, cea de-a XVII-a ediţie a Congresului Naţional al Societăţii Române de Anatomie, de altfel prima care are loc în orașul nostru.

Participă 265 de studenţi, cadre didactice, profesori de renume şi academicieni veniţi - în premieră - din toată ţara, iar cele trei zile vor conţine atât workshopuri cât şi sesiuni cu lucrări ştiinţifice.

Congresul a început joi, 19 mai, de la ora 14,00, cu o serie de workshopuri pe două secţiuni: pentru studenţi la Hotel Faleza şi pentru ceilalţi participanţi la Hotel Vega, pe embriologie.

Deschiderea oficială a Congresului va avea loc vineri, 20 mai, la ora 8,00, la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii. Printre participanţii de renume se numără doi academicieni: este vorba de Academician prof. univ. dr. Alexandru Ispas, şeful Catedrei de Anatomie a UMF Carol Davila, unul dintre cei mai importanţi  anatomişti din România şi  Academician prof. univ. dr. Gheorghe Drăgoi de la UMF Craiova.

“Studenţii vor mai avea ocazia să înveţe lucruri interesante de la Florin Filipoiu, cel mai bun anatomist pe cord din Bucureşti sau de la Petru Bordei, unul dintre fondatorii Facultăţii de Medicină şi Farmacie de la Constanţa. Mai vin şefii catedrelor de anatomie din Iaşi, Craiova, Timişoara sau Târgu Mureş. Anatomia este disciplina cu cele mai multe ore în cadrul facultăţii, de bază în formarea unui viitor medic”, a explicat prof. univ. dr. Valeriu Ardeleanu, organizatorul acestui Congres la Galaţi.

Secţiunile se vor desfăşura vineri, 20 mai, la Complexul Muzeal, în intervalul 9,00 - 18,00, şi sâmbătă, 21 mai, la Hotel Vega, până la ora 14,00, şi vor conţine lucrări legate de Anatomia şi imagistica regiunilor capului și gâtului, trunchiului, membrelor dar şi aspecte legate de Anatomia macroscopică, mezoscopică şi microscopică, Medicina Dentară, Medicina Sportivă.

Congresul se va încheia cu o plimbare pe Dunăre. Mai multe amănunte găsiţi pe www.congres-anatomie.ro.

Citit 3327 ori Ultima modificare Joi, 19 Mai 2016 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.