Peste 150 de profesori din Galaţi au PROTESTAT în Capitală

Peste 150 de profesori din Galaţi au PROTESTAT în Capitală
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 150 de cadre didactice din judeţul Galaţi au participat miercuri, 1 iunie, la marşul care a avut loc la Bucureşti, unde au fost prezente cadre didactice din toată ţara.

"Au fost în jur de 15.000 de protestatari. Suntem nemulţumiţi de faptul că nu s-a elaborat nici până acum o lege a salarizării care să fie echitabilă. Învăţământul este subfinanţat. Cerem majorarea burselor, decontarea integrală a navetei elevilor, creşterea costului standard pe elev", ne-a declarat Mircea Petică, liderul Sindicatului Liber din Tecuci, care a participat cu 100 de profesori la protest.

De la Galaţi, Adrian Andrăşescu, de la Sindicatul "Educaţia" susţine că a mers la Bucureşti cu 50 de cadre didactice.

De la SIP Galaţi, au participat doar cei şase membri ai biroului permanent.

Sindicaliştii din toată ţara participanţi la protest s-au plâns că, în varianta propusa de Guvern, multi angajaţi din învăţământ vor rămâne cu aceleaşi salarii, situaţie care îi nemulţumeşte. Protestatarii spun ca guvernanţii susţin că “învăţământul este prioritate naţională”, dar acest lucru nu se vede şi în modul în care sunt tratate cadrele didactice atunci când se discută de majorări salariale. Oamenii cer “decenţă” şi consideră că subfinanţarea sistemului de învăţământ este atât de mare încât nici măcar despre decenţă nu mai poate fi vorba. Cadrele didactice se plâng şi de manualele şcolare, precum şi de nedecontarea cheltuielilor pentru cei care fac naveta.

Citit 2407 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2016 19:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.