Elev de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” din Galaţi, PREMIAT la un concurs literar

Elev de la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” din Galaţi, PREMIAT la un concurs literar
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

George Sebastian Găinaru, elev la Colegiul Naţional „V. Alecsandri” Galaţi, a câştigat premiul pentru cea mai bună lucrare, la categoria gimnaziu, a Concursului "Alexandriana - creativitate şi literatură", care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Bacău. Aflat la a zecea ediţie, concursul este organizat de Colegiul "Vasile Alecsandri" pentru elevii de la alte instituţii de învăţământ care au acelaşi patron spiritual.

"Competiţia a cuprins secţiuni de creaţie în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană şi spaniolă şi a adus la start peste 150 de copii din Bacău, Buzău, Brăila, Iaşi, Galaţi, Olt şi Neamţ, care s-au întrecut pe două categorii, gimnaziu şi liceu. Concursul final a constat într-o probă scrisă, proba de creativitate, cu trei subiecte care vizau toate cele trei genuri literare: liric, epic şi dramatic", ne lămureşte profesoara premiantului de la CNVA, Gabriela Ciubotaru.

Pentru George Sebastian Găinaru nu este primul premiu pentru creaţie literară. Deşi este abia în clasa a VII-a, are o listă lungă de distincţii, multe pentru primul loc, câştigate la concursuri din toată ţara. Are peste 30 de premii, dintre care jumătate sunt întâi.

Citit 6327 ori Ultima modificare Marți, 21 Iunie 2016 17:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.