CATEDRA. Emoţii mari la revederea de 45 de ani

CATEDRA. Emoţii mari la revederea de 45 de ani
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sălaşul amintirilor promoţiei 1971, anul V educatoare a fost şi va rămâne pentru totdeauna Liceul Pedagogic ”Costache Negri”, unde, după 45 de ani, a sunat clopoţelul şi s-a strigat iar catalogul.

Cele 18 absolvente de odinioară, astăzi pensionare, sunt adevărate promotoare şi păstrătoare ale tradiţiilor şi ale portului românesc şi au venit la întâlnire îmbrăcate în ie, purtând la piept un ecuson cu poza de la 18 ani.

Anii de liceu sunt cei mai frumoşi ani, se formează cele mai trainice prietenii, pentru că, prietenii din liceu nu se uită niciodată.

A trecut o veşnicie parcă de atunci şi, totuşi, inimile pulsează la fel de tinere de parcă ieri s-ar fi întâmplat totul. La strigarea catalogului au răspuns “prezent” doamne optimiste, care încă mai profesează chiar dacă au împlinit vârsta de pensionare.

Alături de noi a fost distinsa, inimoasa şi mereu tânăra doamnă profesoară Mary-Vona Răduţ, precum şi draga noastră doamnă pedagog, Paula Vrînceanu, la fel plină de umor.

Împreună am depănat amintiri, întâmplări plăcute şi amuzante. Patruzeci şi cinci de ani de încercări, de reuşite, de nereuşite uneori, de zâmbete şi lacrimi de tot felul, de la cea de bucurie, până la cea strivită în pumnul unei dureri ştiute şi nemărturisite.

Şi dacă visele frumoase ce le-am avut nu s-au împlinit toate, ne bucurăm că le-am avut, pentru că, oricum viaţa nu poate fi egală cu visele, pentru că, oricum trăim destine diferite.

Emoţionantul eveniment a continuat cu o petrecere la restaurant, iar seara am încheiat-o cu vizionarea filmului 3D “Uriaşul prietenos” la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tinerele pensionare nu s-au dat plecate şi depănarea amintirilor a continuat şi a doua zi cu o plimbare pe faleza Dunării, admirând superbele sculpturi, printre care şi unele realizate de fostul nostru profesor, Crişan Bela.

Totul s-a desfăşurat cu bună dispoziţie şi cu gândul la o nouă întâlnire.

Citit 2115 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2016 21:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.