O studentă din Galaţi a trăit VISUL AMERICAN, prin programul Work Travel

O studentă din Galaţi a trăit VISUL AMERICAN, prin programul Work Travel
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Tinerii sunt tot mai tentaţi să muncească peste hotare. Indiferent dacă lucrează pe timp de vară sau după absolvirea studiilor, joburile din afară sunt alese în mod frecvent de români.

Viorica Zatic este o tânără de la Facultatea de Arhitectură Navală ce a plecat în vara care s-a încheiat în Statele Unite ale Americii cu programul Work&Travel, în oraşul Page din Arizona. Îşi dorea o vacanţă de neuitat, noi experienţe şi aventuri. A ales plecarea peste hotare şi din motiv că voia să câştige un pic mai mulţi bani decât se pot face în România: „La noi primeşti salarii mici chiar şi pentru o muncă foarte grea”.

Tentată să trăiască visul american, a mai fost curioasă să se convingă dacă într-adevăr acolo poţi simţi libertatea prin toţi porii şi dacă poţi beneficia de mai multe oportunităţi. Cu o frică imensă faţă de necunoscut, cu emoţii cât casa de mari, şi-a luat inima în dinţi şi pe 13 iunie a plecat spre o lume nouă, spre oameni şi locuri total noi. Ajunsă acolo, i-a fost un pic greu să se acomodeze cu clima foarte caldă şi cu aerul uscat. Timp de patru luni, Viorica a fost responsabilă de curăţenia bărcilor de agrement de la un hotel: aşeza ancorele, asigura vasul cu apă, avea grijă de nevoile clienţilor: "Am muncit lângă o echipă de nota zece". 

Bani pentru a-şi urma visurile

Prima observaţie a sa de cum a ajuns acolo au fost oamenii: “Am întâlnit persoane extraordinare. Se diferenţiază de noi prin faptul că ei mereu zâmbesc, sunt primitori şi gata oricând să-ţi sară în ajutor”. A mai fost impresionată de un optimism al americanilor care, spune ea, la noi lipseşte. Le-a considerat drept nişte lecţii şi a încercat să le pună în practică când s-a întors.

Însoţită de prietenul ei, a vizitat Las Vegas-ul, Hollywood-ul, Grand Canyon şi West Canyon. Pentru Viorica a fost o experienţă neobişnuită din care a venit doar cu impresii pozitive. Şi-a făcut prieteni noi lângă care s-a distrat şi a călătorit mult. S-a întors în septembrie cu bănuţi pentru care a muncit din greu: “Am reuşit să strâng suficient, încât să mă pot întreţine singură pe întreg anul de studii”, dar şi pentru lucruri pe care şi le-a dorit mereu: un aparat foto însoţit de trepied şi obiective. Pasionată de artele vizuale, acum poate face progrese în domeniul acesta datorită oportunităţilor pe care le-a avut în urma aventurii americane.

Citit 4464 ori Ultima modificare Marți, 25 Octombrie 2016 19:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.