PREMII pentru cele mai mari medii | Ce visează cei mai buni studenţi gălăţeni la Inginerie

PREMII pentru cele mai mari medii | Ce visează cei mai buni studenţi gălăţeni la Inginerie
Evaluaţi acest articol
(132 voturi)

Patru studenţi de la Facultatea de Inginerie au fost premiaţi pentru reuşitele anului universitar 2015-2016. Aceştia au primit diplome şi premii în bani, în valoare de 300 lei.

În urma clasamentului furnizat de secretariatul Facultăţii de Inginerie, Cătălina Ramona Cosma, Ana Flutur, Iuliana Andreea Zlat şi Marian Manea sunt studenţii cu cele mai mari medii.

Cu gândul la viitorul job

Cătălina este studentă în anului întâi şi a reuşit să obţină media de 9,55 pentru că a vrut să înţeleagă tot ce i se predă la facultate: „Ştiu sigur că acestea, în viitor, îmi vor fi de ajutor”. Recunoaşte că a ales ingineria economică industrială fiindcă vrea să facă mai multă practică.

Ana Flutur le mulţumeşte profesorilor pentru premiul obţinut şi urmează ca banii să-i folosească să-şi achite o parte din taxa de şcolarizare. Îşi doreşte pe viitor să obţină o bursă la o firmă din aria ingineriei, dar şi să aibă aceleaşi rezultate la învăţătură.

Specializată în tehnologia construcţiilor de maşini, Iuliana Andreea Zlat se bucură de reuşitele sale pentru că îşi doreşte ca, după finalizarea studiilor, să ocupe un post de cercetare în cadrul facultăţii. Are media 9,90 şi recunoaşte că studiul zilnic o ajută mult în timpul examenelor. Iuliana a reuşit să obţină acest premiu de excelenţă timp de trei ani la rând. Cu toate acestea, ea susţine că i-a rămas suficient timp şi pentru distracţie. „Îi mulţumesc domnului profesor Cătălin Fetecău, care mi-a înmânat premiul în fiecare an, dar şi întregului departament de cadre didactice”.

Banii vin de la Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică

Manea Marian este în ultimul an universitar şi nu regretă că a ales Ingineria mecanică, pentru că este un domeniu larg de aplicare şi deschidere pe piaţa muncii, conchide el. Acesta a făcut practică în cadrul ArcelorMittal şi DMT Marine Equipment, dar îşi doreşte să crească şi mai mult profesional.

Sponsorul acestor premii este Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi (AAFMG), care-i ajută pe studenţi în acest mod încă din 2013. Cătălin Fetecău, care este preşedintele organizaţiei, îi felicită pe studenţii care au reuşit să obţină premiile, dar şi pe cei care au fost aproape de mediile câştigătoare. Acesta afirmă că AAFMG îi va susţine în continuare pe studenţii buni şi că oricine poate ajunge la această performanţă. Premiile vin din fondurile AAFMG, care sunt constituite din sponsorizările societăţilor comerciale, dar şi din 2 la sută din impozitul de venit al cadrelor didactice şi absolvenţilor.

În foto, Ana Flutur, Cătălina Ramona Cosma și Iuliana Andreea Zlat

Citit 2893 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.