TINERII ȘI ORAŞUL | 100 de burse germane - pentru studenţi, doctoranzi şi cercetători
Foto: Sursa foto: cliparts.co

TINERII ȘI ORAŞUL | 100 de burse germane - pentru studenţi, doctoranzi şi cercetători
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vreţi să studiaţi în străinătate? DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dienst, adică  Serviciul German de Schimb Academic) oferă, pentru anul academic 2017-2018, aproximativ 100 de burse individuale pentru studenţi, absolvenţi, doctoranzi şi cercetători. Sunt finanţate cursuri de limbă, cursuri de limbaj de specialitate şi civilizaţie germană, programe de masterat, precum şi stagii de cercetare în cadrul programelor de doctorat, în Germania. Mai mult, DAAD finanţează inclusiv programe cu predare în limba engleză.

Astfel, pentru cursuri de masterat de unul - doi ani sau stagii de specializare de zece luni în limba engleză sau germană, pot aplica absolvenţi/ studenţi în an terminal din domeniile artă, muzică, actorie, film şi design. La masterat sau cursuri de unu - şase luni în cadrul unei universităţi sau al unui institut de cercetare din Germania, sau pentru un stagiu de doctorat integral pot aplica absolvenţi, studenţi în an terminal, la orice disciplină, doctoranzi, tineri cercetători sau post-doctoranzi. Profesorii sau cercetătorii pot opta pentru studii de una-trei luni, în cadrul unei universităţi din Germania, iar cadrele universitare din domeniile artă, muzică şi arhitectură, design, actorie sunt invitate la cooperare artistică. Există şi cursuri de vară de trei-patru săptămâni, unde sunteţi aşteptaţi să învăţaţi limba şi cultura germană sau limbaj de specialitate. Termenele de aplicare sunt, de regulă, până pe 1 decembrie 2016.

Pentru a candida la o bursă de cercetare pentru doctoranzi şi tineri cercetători aveţi nevoie de un accept de îndrumare sau de o invitaţie din partea unui cadru didactic din Germania, iar în plus trebuie să faceţi dovada unor teste de limbă. Procesul de aplicare se face on-line, prin intermediul portalului DAAD, dar şi prin poştă. Accesul la portal e permis cu şase săptămâni înainte de termenul limită de depunere a dosarului. Bursa porneşte de la 750 până la 1.000 de euro lunar. Alte informaţii puteţi afla pe www.daad.ro.

Citit 2984 ori Ultima modificare Luni, 31 Octombrie 2016 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.