STUDENȚIADA - cel mai mare festival studențesc | ÎNSCRIERI

STUDENȚIADA - cel mai mare festival studențesc | ÎNSCRIERI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul "Studenţiada" a luat fiinţă în anul 2006, când Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) a determinat peste 5.000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare, atingându-şi încă de pe atunci scopul, de a veni în întâmpinarea nevoii de socializare, distracţie şi creativitate a tinerilor, precum şi de a le oferi o experienţă studenţească la cote maxime.

De la an la an, numărul studenţilor participanţi a crescut considerabil, iar din acest motiv, Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi (SSMG) în parteneriat cu AIESEC şi Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi (LSBG) şi-au unit forţele pentru a duce mai departe tradiţia festivalului şi în oraşul de la Dunăre.

Cele şapte zile din această săptămână sunt dedicate educaţiei, sănătăţii, culturii, sportului, dar şi distracţiei. Printre activităţile organizate se numără: campanii de donare de sânge, desfăşurate timp de trei zile, un curs de prim-ajutor în Sala "Puşkin", la care deja mulţi studenţi sunt dornici să participe, traininguri interactive pe tema "Public speaking", jocuri de cultură generală, turul cultural al oraşului şi promovarea valorilor locale, minicampionat de fotbal şi volei, city quest în Grădina Botanică, seară de boardgames, patinaj, petrecere studenţească, proiecţie de film, dar şi un program de „Sănătate rurală”, în care studenţii medicinişti vor lua tensiunea şi glicemia vârstnicilor din Tămăoani. Toţi participanţii la festival vor beneficia în această perioadă de intrare gratuită la toate obiectivele turistice şi culturale ale Galaţiului, dar şi de multe alte facilităţi.

„Vom încerca să desfăşurăm activităţi pe care poate studenţii nu le-ar face în mod normal şi prin care vor învăţa să comunice mai uşor şi îşi vor face mulţi prieteni, iar aceste lucruri sunt deosebit de utile pentru dezvoltarea personală şi profesională. Nu e de ajuns să fii un bun specialist într-un domeniu, trebuie să ştii şi să interacţionezi cu oamenii, iar asta o înveţi doar prin acest tip de acţiuni”,  a declarat Vitalie Rusu, vicepreşedinte SSMG.

Înscrierile se fac online, pe pagina www.ugal.ro.

Citit 2064 ori Ultima modificare Marți, 01 Noiembrie 2016 18:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.