Liceul de Artă | Premii pentru elevii talentaţi

Liceul de Artă | Premii pentru elevii talentaţi
Evaluaţi acest articol
(103 voturi)

Doisprezece elevi talentaţi de la Liceul de Artă “Dimitrie Cuclin” din Galaţi (clasele a IX-a şi a XII-a) au participat la Concursul de Artă Plastică, ajuns deja la a IV-a ediţie, intitulat “Conexiuni” şi desfăşurat în spaţiul deschis “Nicolae Mantu”, de la Facultatea de Inginerie.

După ce au imaginat tot atâtea lucrări, în care s-au străduit să îmbine arta cu elemente tehnice şi ingineria, elevii au fost jurizaţi şi au primit premii şi diplome. Astfel, Premiul I i-a revenit lui Sebastian Ştefan (clasa a XII-a B), Premiul II - lui Cătălin Sebastian Marin (clasa a IX-a B), iar Premiul al III-lea - Georgianei Maria Dibu (clasa a XII-a B).

"Toţi elevii au lucrat cu drag pe parcursul a patru zile, într-o atmosferă ca de atelier, cu public. Lucrările sunt deosebite şi arată cât de talentaţi sunt copiii noştri. Cu toţii sunt câştigători! Mulţumim organizatorilor", a declarat Cornel Corcăcel, profesor la Liceul de Artă şi unul dintre coordonatorii elevilor. Concursul a însemnat, pentru tinerii artişti, şi un câştig din punct de vedere material: toţi participanţii au primit câte 100 de lei, iar premianţii încă 200 de lei, din partea organizatorilor: Asociaţia Absolvenţilor Facultăţii de Mecanică din Galaţi, condusă de Cătălin Fetecău, şi Facultatea de Inginerie.

“E o oportunitate pentru noi, elevii. Eu am realizat o lucrare inspirată din Gustav Klimt, Adele Bloch-Bauer. Un astfel de concurs e binevenit, pentru că ne ajută să ne descoperim şi să ne depăşim limitele”, a declarat Cătălina Gavriliţă, clasa a XII-a.

Toate lucrările elevilor, vor fi expuse, după ce vor fi înrămate, în holul Hotelului “Danube Star” (fostul Hotel "Dunărea").

Citit 6450 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2016 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.