VEȘTI BUNE pentru 2017! BURSELE ELEVILOR au fost MAJORATE
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Prisacariu

VEȘTI BUNE pentru 2017! BURSELE ELEVILOR au fost MAJORATE
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Elevii gălăţeni vor primi, în 2017, burse mai mari cu 25 la sută faţă de anul acesta. Propunerea de majorare a cuantumului burselor a fost făcută de consilierul local PNL Onuţ Atanasiu, profesor la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, acceptată de primarul Ionuţ Pucheanu, şi votată de aleşi.

Liberalul a argumentat că bursele nu se alocă decât pe perioada cât este şcoală, nu şi în vacanţe, aşa că impactul majorării este de doar 480.000 de lei pe an, bani de la bugetul local. „Accept propunerea, e vorba despre bursele copiilor, viitorul acestui oraş”, a replicat edilul.

Cât primesc performerii

Aleşii au decis acordarea unui număr de 114 burse de performanţă elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Galaţi, care au obţinut locurile I, II sau III la etapele naţionale ale olimpiadelor şi concursurilor şcolare naţionale, sau la etapele naţionale ale competiţiilor/concursurilor cultural-artistice, cu caracter sportiv sau tehnico-ştiinţific, organizate de Ministerul Educaţiei, ori s-au calificat în loturile de pregătire organizate de Minister pentru competiţiile internaţionale. Cuantumul bursei de performanţă creşte de la 150 de lei de elev pe lună la 187,5 lei pe lună.

Cât li se cuvine merituoşilor

Nu mai puţin de 5.208 burse de merit le vor fi acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Galaţi - cursuri de zi - care au obţinut media generală cel puţin 9,00 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început de ciclu. În loc de 40 de lei pe lună ca acum, elevii vor primi 50 de lei pe lună.

Bani pentru studii

Acordarea unui număr de 276 burse de studiu (din care 61 pentru clasele V-VIII şi 215 pentru clasele IX-XII) a fost decisă tot de aleşii locali. Banii vor ajunge la elevii din învăţământul preuniversitar de stat din Galaţi - cursuri de zi - care provin din familii cu un venit lunar mediu pe membru de familie pe ultimele trei luni cel mult egal cu salariul minim pe economie. Aceştia trebuie să fi obţinut media generală cel puţin 9,00 şi nota 10 la purtare în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început de ciclu. În loc de 35 de lei de elev pe lună, cuantumul bursei creşte la 43,75 de lei pe lună.

Tot 43,75 de lei pe lună vor primi şi cei 456 de elevi beneficiari ai burselor de ajutor social. Este vorba despre copii orfani sau cu probleme grave de sănătate precum şi de elevii proveniţi din familii care nu realizează un venit net mediu lunar, pe ultimele 12 luni, pe membru de familie, mai mare de 50 la sută din salariul minim net pe economie, şi nu deţin terenuri agricole.

Citit 37827 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2016 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.