Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii


Doi membri ai Astroclubului "Călin Popovici", care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Observatorului Astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi au obţinut rezultate foarte bune la cea de a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, care s-a desfăşurat în perioada 9 - 19 decembrie, la Bhubaneswar - India.

Astfel, Cosmin Andrei (16 ani) din Galaţi şi Radu Andrei (16 ani) din Brăila au reuşit să câştige medalia de bronz la acest important concurs  ştiinţific internaţional.

De foarte mulţi ani, ei se pregătesc în cadrul Planetariului şi Observatorului astronomic al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, unde se derulează un program de pregătire pentru proba observaţională a olimpiadei de astronomie şi astrofizică. Trebuie menţionat faptul că în India au concurat 234 de participanţi din 42 de ţări.

Citit 1245 ori Ultima modificare Luni, 19 Decembrie 2016 16:37

2 comentarii

 • postat de eu Marți, 20 Decembrie 2016 12:30 5.13.225.*** Link la comentariu
  0
  3

  Am si eu o intrebare : rasvan angheluta asta a fost vreun naturalist ceva, vreun astronom ? Sau poate vreun astrolog celebru ... Bine ca sunt cetateni de onoare oameni care au coborat din tren sa mearga la toaleta din gara Galati si asa au creat o legatura cu orasul, dar avem muzeu care poarta numele unui activist de partid. Sa fi purtat numele lui daca aducea bani de acasa angheluta, nu pentru ca a directionat bani publici pentru construirea unei cladiri faraonice intr-un judet in care 80% din populatie merge la toaleta in capatul araturii si se spala in lighean o data pe luna

  Raportează
 • postat de Vali Marți, 20 Decembrie 2016 12:26 79.116.100.*** Link la comentariu
  0
  3

  Bravo si pentru d-l ing. Ovidiu Tercu, cel care s-a ocupat de pregatirea acestor copii........Cred ca trebuia precizat cine a fost "antrenorul" lor! Sau poate ca au fost mai multi profesori care au contribuit la acest succes!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.