CATEDRA | Târg de produse tradiţionale la Şcoala "C. Gh. Marinescu"

CATEDRA | Târg de produse tradiţionale la Şcoala "C. Gh. Marinescu"

Sursa foto: blog.scoala2galati.ro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
1 comentariu


“Eşti ceea ce mănânci!” sau cu alte cuvinte “Spune-mi ce mănânci, ca să-ţi spun cât de responsabil eşti”. Am ajuns la acest dicton, fără pretenţii de originalitate, în urma desfăşurării activităţilor din cadrul proiectului european "Mănâncă responsabil",  care s-a derulat la Şcoala Gimnazială “Constantin Gh. Marinescu” din Galaţi, începând cu 2015 şi pe care îl derulăm şi anul acesta şcolar. Activităţile proiectului pe care le vom desfăşura anul acesta vor viza ca domeniu de intervenţie “Produsele alimentare locale şi de sezon”.

"Scopul acestui proiect este acela de a obişnui copiii şi familiile din care fac parte cu o alimentaţie sănătoasă, neprocesată, fără aditivi alimentari - toxici pentru organism, de a crea deprinderile corecte de alimentaţie. Ne dorim formarea unor obiceiuri corecte de alimentație sănătoasă şi inteligentă, având responsabilitatea pentru propria sănătate”,  consideră  directoarea Ana Huţanu.

”Târgul produselor tradiţionale”, desfăşurat în şcoala noastră, ca activitate de deschidere a proiectului, este una dintre activităţile pe care ni le propunem pentru a atrage atenţia asupra unui stil de viaţă responsabil, dar şi ca să ne “educăm” elevii, prietenii, colegii şi chiar familia să promoveze acest stil. Elevii au adus pentru târg foarte multe produse din cămara proprie sau preparate tradiţionale ca: plăcinte, cornuleţe, sărăţele, clătite etc. toate realizate acasă.

În sălile de clasă, toţi elevii costumaţi în port popular au demonstrat imaginaţie, talent şi răbdare în realizarea unor creaţii din legume şi fructe „cu personalitate”, au preparat mâncăruri sau băuturi cu alimente procurate de la piaţă sau din cămările proprii sau au realizat colaje, desene, afişe şi au organizat un carnaval al fructelor şi legumelor etc.

Citit 976 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2016 00:36

1 comentariu

  • postat de Pompiliu Comsa Sâmbătă, 24 Decembrie 2016 12:24 84.117.41.*** Link la comentariu
    0
    0

    De cand colectivul didactic este condus cu maiestrie de profesoara Ana Hutanu,rezultatele n-au intarziat sa apara,spre satisfactia si a patronului spriitual ,academicianul Constantin Ghe.Marinescu,Cetatean de Onoare al Municipiului Galati,singura personalitate in viata a carui nume este purtat de o institutie de invatamant galateana.Felicitari intregului colectiv de profesori si elevi si un An Nou 2017 cel putin la fel de valoros.Cu plecaciune,prof.univ.asoc.Pompiliu Comsa

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.