69 de ani de învăţământ superior la Galaţi

69 de ani de învăţământ superior la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos" din Galaţi va organiza, luni, 20 martie 2017, începând cu ora 17,30,o întâlnire cu oficialităţile locale şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, pentru a sărbători 69 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Evenimentul va avea loc în „Sala paşilor pierduţi" (Holul Universităţii), din strada Domnească nr. 47. În toamna anului 1948, la Galaţi s-a înfiinţat Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare - prima din ţară cu acest profil. În anii 1951, 1955 şi 1959 s-au creat noi facultăți constituite în Institutul Agronomic, Institutul Politehnic şi Institutul Pedagogic. Universitatea a pregătit cadre inginereşti pentru şase domenii de interes naţional - unice până în 1990 în învăţământul universitar românesc: Îmbunătăţiri Funciare, Măsurători Terestre, Construcţii și Transporturi Navale, Industrii Alimentare, Piscicultură şi Tehnică Piscicolă, Frigotehnie.

Citit 1567 ori Ultima modificare Joi, 23 Martie 2017 13:30

3 comentarii

 • postat de Ion ion
  Marți, 21 Martie 2017 03:05
  5.13.201.***
  Învățământ inferior mai degrabă. La Galați din păcate nu va fi niciodată vorba de învățământ superior. După cum observați, majoritatea elevilor buni (sau cel puțin peste medie) de la cnva , cnmk , Cuza, pedagogic migrează către universități din afara țării ori către cele din București, Cluj, Iași, etc. Oare de ce? Îmi pare rău să spun asta, insa acestor elevi le este rușine și să se gândească măcar că pot urma niste cursuri universitare (învățământ superior cică) aici, în Galați. Eu am ales Galațiul pentru că aici m am născut și nu am vrut sa plec însă regret groaznic. Gândiți vă măcar 5 minute dacă toți elevii buni (și sunt destui) ar rămâne în Galați. Ar deveni un oraș mai bun? Ar deveni, dar n au cu cine. Modele în oraș nu există, asta daca nu cumva considerați peștii, pițipoancele și smecherasii de cartier niste exemple, ori poate îl pot avea ca exemplu pe domnul viceprimar (cu d mic și v mic, că așa e și el) :). Apoi mai este o problemă și anume lipsa locurilor de muncă. Intrați 5 minute pe eJobs și uitați va ca idee ce posturi vacante sunt (Vânzători, șoferi, etc.) pentru că la stat nu se poate munci din cauza nepotismului și pupatului in fund prin partidute (PSD alde, PNL etc). (Decât în cazuri rare, se mai întâmpla un miracol și reușești să intri pe forte proprii) Galațiul din păcate este sortit a fi un oraș mediocru și asta din cauza neimplicarii cetățenilor, a instituțiilor și a edililor. As schimba multe insa cu cine?
  0
  5
  Raportează
 • postat de IC
  Luni, 20 Martie 2017 07:07
  100.99.72.***
  @strungar cu diagonala , ceva ,ceva dreptate aveti , nu stiu cum era la invatamantul naval dar la imbunatatiri funciare a fost sigur un "maistru cu 4 clase " care era secretarul de partid si care a distrus destine ,pe unul din studentii trimisi in beciul securitatii (se afla in cladirea de la strada Domneasca ,din curtea Politiei ) si de acolo la penitenciarul Galati ( acolo era in acea perioada Maniu ) si apoi la canal ( Poarta-Alba-Galesu ) timp de cca 5 ani,l-am cunoscut si l-am avut coleg de serviciu. Dumneazeu i-a ajutat lui nea Titi sa apuce si sa se bucure de caderea comunismului , s-a dus la Domnul impacat ..Episodul respectiv si multe altele nu trebuie sa umbreasca aniversare ,au fost multi oameni capabili care au scolit tinerii ,cu daruire si responsabilitate iar absolventii facultatilor galatene au pus piatra de temelie la lucrarile de indiguiri ,desecari ,irigatii si combaterea eroziuniei solului , proiectarii si constructie de nave ,in piscicultura ,industrie alimentara precum si educatia tineretului.
  1
  8
  Raportează
 • postat de Strungar cu diagonala
  Sâmbătă, 18 Martie 2017 16:28
  5.15.223.***
  Strungari cu diagonala in loc de profesori asa a inceput invatamantul universitar din Galati si in special invatamantul naval. Cine nu a auzit de marii strungari ca AV-u si altii. Generatiile mai noi au avut marele noroc sa nu ii cunoasca pe acesti strungari care au distrus cariere ...
  9
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.