Colegiul ”Elena Doamna”, şcoală fanion în industria alimentară

Colegiul ”Elena Doamna”, şcoală fanion în industria alimentară
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna" sărbătoreşte anul acesta semicentenarul existenţei sale. Sunt 50 de ani în care corpul profesoral a dobândit experienţă, iar baza materială  s-a îmbogăţit şi s-a înnoit vizibil de la an la an, toate acestea traducându-se în câteva zeci de generaţii de absolvenţi pregătiţi cum se cuvine într-un domeniu foarte important pentru societate.

Pentru anul şcolar 2017-2018, instituţia pune la dispoziţia absolvenţilor de gimnaziu nouă clase la liceu zi. Șapte sunt la profilul Resurse naturale şi protecţia mediului, specializările - Tehnician în morărit, panificaţie şi produse făinoase; Tehnician analize produse alimentare; Tehnician în prelucrarea produselor de origine animală; Tehnician în industria alimentară fermentativă şi  în prelucrarea legumelor şi fructelor şi Tehnician în industria alimentară. Alte două clase  sunt la profilul Turism şi alimentaţie publică, specializarea Tehnician în gastronomie. De asemenea, colegiul oferă absolvenţilor de gimnaziu şi posibilitatea să urmeze cursurile şcolii profesionale, la calificarea de brutar - patiser - preparator produse făinoase. 

Cantină şi internat la cele mai accesibile preţuri

Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” Galaţi este dotat cu laboratoare moderne de: Microbiologie, Biochimie, Chimie, Fizică şi TIC, dar şi ateliere pentru sesiunile de practică pentru procesarea laptelui şi a cărnii, gastronomie, fabricarea berii, panificaţie şi patiserie, prelucrarea legumelor şi fructelor. De asemenea, Colegiul "Elena Doamna" deţine în avantajul  elevilor săi o bibliotecă modernă, o sală multimedia, o sală de festivităţi, o sală de sport şi o cantină unde elevii cazaţi în cămin pot lua masa în fiecare zi. Condiţiile de cazare şi masa sunt la preţurile cele mai mici practicate la unităţile de învăţământ din oraş.

"În ultimii ani instituţia se poate lăuda cu creşterea procentului de promovare la Bacalaureat. De asemenea, absolvenţii au posibilitatea să se angajeze atât în România, cât şi în străinătate, diplomele şi certificatele de calificare fiind recunoscute peste tot în Europa. În plus,  putem spune că aproximativ 80 la sută dintre absolvenţii cu diplomă de bacalaureat sunt admişi la facultate anual", ne-a declarat directoarea instituţiei de învăţământ, profesoara Mariana Coman.

Olimpici şi profesori autori de manuale

Profesionalismul, pregătirea, dar şi înclinaţiile vocaţionale ale echipei care lucrează la "Elena Doamna" au făcut din acest colegiu unul dintre cele mai bune pe acest profil  din ţară. Anual, elevii de la "Elena Doamna" ocupă cele mai înalte trepte ale podiumului la  olimpiadele şi concursurile şcolare de tehnologii, în total instituţia lăudându-se cu peste 50 de diplome şi distincţii.

Cum altfel, când şi  profesorii de aici  sunt cei mai buni în specializările industriei alimentare, ei făcând pionierat după Revoluţie în elaborarea de manuale şi programe  şcolare după  care se învaţă acum în toată România. Printre altele, Colegiul "Elena Doamna" se poate lăuda cu titlul de "Şcoală europeană", câştigat de patru ori (în 2007, 2010, 2013 şi 2017), cu derularea de mobilităţi de elevi în cadrul proiectelor europene; cu dascăli câştigători ai trofeului "Profesorul anului”, coordonatori de proiecte internaţionale.

Dincolo de un mediu propice învăţării unei meserii cu mare căutare pe  piaţa  muncii,  elevii de  aici beneficiază  şi de posibilitatea de a-şi dezvolta personalitatea şi preocupările în domenii  precum teatrul, dansuri populare şi moderne, arte plastice. Sun anual organizate spectacole cu trupele de dans şi de teatru ale  colegiului, dar şi expoziţii de  pictură  şi  produse culinare. Acestora li se adaugă campaniile pro-natura, non-violenţă, anti-drog, anti-alcool, dar şi competiţii sportive şi activităţi distractive.

(P)

Citit 19513 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 11:36