Înghețată fără coloranţi artificiali şi aditivi INVENTATĂ la Galați | Cu topping de morcov și miere de tei

Înghețată fără coloranţi artificiali şi aditivi INVENTATĂ la Galați | Cu topping de morcov și miere de tei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Patru studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, coordonaţi de două cadre didactice, vor participa la Ecotrophelia 2017 cu un produs nou şi sănătos: îngheţata ICEwhey.

“Ideea a venit din practica de la staţia pilot de lapte, când, urmărind îndeaproape produsul tehnologic de obținere a brânzeturilor, am observat că rezultă două subproduse principale: zer şi smântână. Scopul nostru a fost să valorificăm cele două subproduse, să le combinăm cu alte ingrediente şi să obţinem un aliment nou, bun de consum. Pe lângă ineditul reţetei (folosim topping de dulceaţă de morcov şi miere de tei) îngheţata noastră mai are o calitate: zerul e delactozat, aşa că poate fi consumată fără griji şi de cei cu intoleranţă la lactoză”, a declarat Ana Georgiana Popa, studentă în anul III la SIA. “E o regândire, pe principii economice, a unor soluţii existente şi o propunere de desert sănătos. În alte produse se adaugă zerul sub formă de pulbere, noi îl concentrăm, nu îl mai uscăm, deci salvăm energie şi păstrăm calităţile subprodusului, care e foarte valoros”, a declarat prof. univ. dr. Daniela Borda, coordonatorul echipei.

Desertul conţine banane, smântână, ou, zer şi miere de tei şi va participa la Ecotrophelia din acest an, pentru că este inovativ, sănătos, propune o variantă tehnică simplă de fabricaţie şi are o etichetă curată - fără coloranţi şi aditivi. Studenţii şi profesorii speră să se întoarcă cu premiul cel mare, ba chiar să vadă produsul pe piaţă în cel mai scurt timp! “Îngheţata are în componenţă şi miere de tei, pentru că ne-am gândit să aducem puţină culoare locală produsului: locuim în oraşul teilor”, spune, cu mândrie, Daniela Borda. Cât despre toppingul de dulceaţă de morcovi, nu numai că e nemaiîntâlnit, dar îi va face pe cei mici să îndrăgească o legumă ieftină şi foarte sănătoasă. “E o resursă care nu e suficient valorificată. S-a dovedit, statistic, că cei mici nu prea consumă legume, aşa că o îngheţată cu topping de morcovi ar fi numai bună pentru ei”, explică şef lucrări Iuliana Bleoancă.

Cei patru membri ai echipei despre care vom mai auzi sunt: Ana Georgiana Popa, Iulia Claudia Chirilă, Cristina Trofin – studente anul III SIA şi drd. Florentina Bucur:

Citit 9856 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.