Cărţi pentru biblioteca Şcolii "Emil Gârleanu"

Cărţi pentru biblioteca Şcolii "Emil Gârleanu"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proiect inedit în judeţul Galaţi, iniţiat de Şcoala Gimnazială "Ştefan Octavian Iosif". Denumit "Semn SPRE carte", acesta s-a născut din dorinţa de a le facilita elevilor accesul la cărţi şi de a le insufla dragostea de lectură. Ideea a fost de a ajuta şi Şcoala Gimnazială Specială "Emil Gârleanu", care nu avea bibliotecă, ci doar o încăpere cu rafturi goale. Astfel că, de pe 10 aprilie până pe 31 iulie, a început o amplă campanie de strângere de cărţi. Până acum s-au adunat 1.914 cărţi la Tecuci şi peste 2.000 de volume la "Emil Gârleanu".
Coordonatorii proiectului sunt prof. Niculina Boştiog, prof. psiholog Grigore Ionaşcu, prof. Paraschiva Vasilache, prof. Marcel Nicolae Lazăr şi prof. Ana Secrieru. Pe lângă aceştia, sunt implicaţi 450 de copii voluntari şi peste 150 de cadre didactice, care au reuşit să adune în total, până în prezent, peste 4.000 de volume.
A avut loc deja şi prima întâlnire oficială dintre echipa de la Tecuci, de la Şcoala Gimnazială "Ştefan Octavian Iosif", şi cea de la Galaţi, de la Şcoala Gimnazială Specială "Emil Gârleanu", ocazie marcată cu un spectacol de dans şi muzică, oferit de gazde. Copiii au putut socializa şi şi-au făcut noi prieteni, au cântat şi au participat la un mic workshop de creaţie.        

Citit 1874 ori Ultima modificare Vineri, 23 Iunie 2017 17:55

1 comentariu

 • postat de Educator
  Luni, 26 Iunie 2017 07:02
  Mai bifăm o acțiune; obținem puncte pe diferite fișe de evaluare. Să fim serioși! Nu mai împrumută cărți de la biblioteca școlii elevii din școlile gimnaziale de masă. Vor deschide cărți din biblioteca școlii elevi care termină ciclul gimnazial și nu reușesc singuri să citească o propoziție până la capăt? În plus, copiii cu drag și putere de învățătură, caută ce le trebuie pe google. Comod, rapid și fără prea mult efort! Găsesc proză și poezii și citite (sonor) și comentate. Ei...! aici e aici. Adaptarea educației la tehnologia IT. Cu metodele clasice pierdem obiectul muncii. Alo! Se aude, doamnelor/domnilor educatori de modă veche?
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.