ADMITERE la Universitatea "Dunărea de Jos" | Mai puțini candidați ca anul trecut, dar mai bine distribuiți
Foto: Monica Zanet

ADMITERE la Universitatea "Dunărea de Jos" | Mai puțini candidați ca anul trecut, dar mai bine distribuiți
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Pentru admiterea din iulie, Universitatea "Dunărea de Jos" a scos la concurs 1.748 de locuri bugetate. "Studenţii par mai bine orientaţi faţă de anul trecut. Nu sunt schimbări majore în opţiunile lor: specializările care au mers bine anul trecut au avut priză şi în acest an", a spus Ciprian Vlad, secretarul general al Comisiei de admitere.

Cei mai mulţi absolvenţi de liceu (100) au optat pentru specializarea Kinetoterapie de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Practic, sunt peste cinci pe loc. Urmează specializarea Pedagogie, unde pe 18 locuri la buget s-au înscris 85 de candidaţi, şi specializarea Calculatoare şi tehnologia informaţiei de la Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică, unde sunt 205 candidaţi pe 80 de locuri la buget, adică 2,5 pe un loc. Şi Facultatea de Medicină şi Farmacie este în top: sunt peste doi pe un loc la Asistenţă medicală (173 de candidaţi pe 83 de locuri), Medicină (177 de candidaţi pe 66 de locuri) şi Farmacie (116 înscrişi pe 56 de locuri). Absolvenţii de liceu au mai optat pentru Drept (113 înscrişi pe 44 de locuri la buget - la Facultatea de Ştiinţe Juridice, Sociale şi Politice) şi pentru Finanţe (73 de candidaţi pe 22 de locuri la buget) şi Contabilitate (55 de înscrişi pe 23 de locuri bugetate) de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

"Stăm mai bine per ansamblu, la înscrieri pe Universitate, deşi avem mai puţini înscrişi decât anul trecut. Numărul e mai mic, dar sunt mai bine distribuiţi pe cele 13 facultăţi. Stăm bine la Inginerie, de exemplu, dar avem şi specializări care au sub 10 înscrişi. Avem concurenţă mai mică la Medicină faţă de anul trecut, iar surpriza a venit de la Facultatea de Arhitectură Navală, unde avem înscrişi cât numărul de locuri şi trebuie să vedem cum vom sta după susţinerea probelor. În alţi ani, la Nave era o concurenţă acerbă", a declarat Ştefan Baltă, prorectorul Universității.

La Arhitectură Navală sunt 102 înscrişi pe 100 de locuri. Sunt şi specializări care nu au reuşit să atragă mai mult de 10 candidaţi: Artă sacră şi Teologie ortodoxă didactică de la Istorie, Filosofie şi Teologie, dar şi Biotehnologii şi Ştiinţa Mediului de la SIA sau specializarea Ingineria mediului de la Brăila. De altfel, Ingineria mediului pare neatractivă pentru absolvenţi, această specializare, pe care o au cel puţin trei facultăţi, nereuşind să formeze la admiterea din acest an nicio grupă. Bine nu stă nici Franceza: la Facultatea de Litere sunt doar câte opt înscrişi la specializările Franceză-Română şi Franceză-Engleză.

"Pentru domeniile cu puţini înscrişi vom face o analiză şi vom lua o decizie săptămâna aceasta, după afişarea rezultatelor de la teste", a mai spus Ştefan Baltă, prorectorul Universităţii “Dunărea de Jos”.

O nouă sesiune de înscrieri va avea loc în toamnă, în intervalul 6-21 septembrie.

Citit 3431 ori Ultima modificare Marți, 18 Iulie 2017 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.