Mai puţine şcoli fără autorizaţie pentru siguranţa la incendiu

Mai puţine şcoli fără autorizaţie pentru siguranţa la incendiu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Inspecţia de prevenire din cadrul ISU Galaţi a organizat şi desfăşurat, în primele şase luni ale acestui an, 430 de inspecţii, controale sau verificări, la nouă obiective de investiţii, 172 de operatori economici, 189 de instituţii, cinci obiective supuse controlului activităţilor care prezintă pericole de accidente majore în care sunt implicate substanţe periculoase şi două audituri de supraveghere la persoanele care efectuează lucrări în domeniul apărării împotriva incendiilor.

În timpul acestor acţiuni, au fost constatate 881 de deficienţe, cauze generatoare de incendii şi alte încălcări de la norme în domeniul situaţiilor de urgenţă, fiind înlăturate operativ 172 dintre acestea. "Pe timpul acţiunilor preventive desfăşurate, precum şi în urma solicitărilor consemnate au fost acordate, de către specialişti din cadrul Inspecţiei de prevenire, 361 de asistenţe tehnice pe segmentul prevenirii situaţiilor de urgenţă", ne-a explicat lt. col. Oleg Susan, şeful Inspecţiei Prevenire, din cadrul ISU Galaţi.

Pentru cele 881 de deficienţe au fost aplicate 624 de avertismente şi 50 de amenzi, în cuantum de 44.000 de lei.

Eliberare avize şi autorizaţii

Conform bilanţului prezentat recent de ISU, în semestrul I a fost aprobată eliberarea a 30 de avize şi a 29 de autorizaţii de securitate la incendiu. De asemenea, în urma verificării documentaţiilor primite spre avizare/autorizare, 53 de dosare au fost returnate ca necorespunzătoare.

Conform lt. col. Oleg Susan, la sfârşitul anului 2016 au fost identificate că funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu 79 de clădiri aparţinând unităţilor de învăţământ: 34 de grădiniţe, 39 de şcoli şi şase licee. "Au fost intensificate o serie de măsuri şi acţiuni necesare pentru a se identifica şi pune în aplicare toate măsurile care să determine scăderea numărului construcţiilor cu destinaţia de învăţământ care funcţionează fără acest act administrativ", a completat lt. col. Oleg Susan.

Astfel, inspecţia de prevenire a oferit sprijinul şi asistenţa tehnică de specialitate în vederea identificării documentelor existente şi a celor care trebuie depuse, precum şi lucrărilor ce trebuie executate pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

Rezultatul acţiunilor desfăşurate în acest sens se reflectă în scăderea considerabilă a numărului de clădiri cu destinaţia de învăţământ neautorizate, fiind identificate, până în prezent, 32 de clădiri, respectiv 15 grădiniţe, 14 şcoli şi trei licee.        

Citit 1791 ori Ultima modificare Vineri, 11 August 2017 20:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.