Se cere DEMISIA ministrului Educaţiei. PROTEST inedit, intitulat ”Biblioteca pentru Pop”

Se cere DEMISIA ministrului Educaţiei. PROTEST inedit, intitulat ”Biblioteca pentru Pop”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Un protest inedit, intitulat „Biblioteca pentru Pop”, va avea loc, marţi (19 septembrie), în Piaţa Victoriei, din Bucureşti. Participanţii vor aduce câte o carte, solicitând demisia lui Liviu Pop din funcţia de ministru al Educaţiei, informează Digi 24.

Organizatorii îşi motivează acţiunea invocând scandalul manualelor şcolare şi „gravele probleme de background profesional” ale ministrului, solicitându-le sindicatelor din educaţie şi asociaţiilor de părinţi să li se alăture. Evenimentul se va desfăşura pe tot parcursul zilei, începând de la ora 9,00, iar cărţile strânse vor fi donate „unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă”.

„Hai să îi ducem o carte lui Pop şi să îi cerem demisia! Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învăţământ românesc. Milioane de copii şi de părinţi au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc şcoala românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap Educaţia din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situaţii aberante: părinţii s-au plâns că elevii sunt percheziţionaţi în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în şcoli, iar soarta examenelor din acest an şcolar a devenit incertă. Din „palmaresul” ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deşi în România Educaţia e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu şi părinţii lor”, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citit 2882 ori Ultima modificare Duminică, 17 Septembrie 2017 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.