Elevi pentru elevi, la Colegiul ”Cuza”

Elevi pentru elevi, la Colegiul ”Cuza”
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

La Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Galaţi, doi foşti elevi au donat 15 unităţi centrale de calculator, menite să le fie de folos viitoarelor generaţii. Întrebaţi ce i-a determinat să facă acest gest, cei doi au răspuns: "Considerăm că, învăţând la Cuza, am devenit ceea ce suntem astăzi şi, probabil, dacă nu am fi avut aceiaşi profesori nu ajungeam unde suntem acum".

Cei doi tineri lucrează în domeniul IT. Unul dintre ei a avut primul loc de muncă chiar de la vârsta de 18 ani, realizând ceea ce mulţi nici nu îndrăznesc să viseze în această etapă a vieţii. Cu toate că drumurile celor doi s-au despărţit la finalul liceului, aceştia au reuşit să învingă stereotipurile şi să rămână prieteni până în ziua de astăzi. Profitând de această ocazie, cei doi au mai fost întrebaţi ce sfaturi le-ar putea da elevilor din ziua de astăzi, din prisma oamenilor de succes. "Distraţi-vă, în primul rând, dar aveţi grijă să nu vă distraţi distructiv. Să nu fie un chin, nimic din ceea ce faceţi să nu fie un chin. Găsiţi plăcere în orice realizaţi, iar meseria pe care o alegeţi să reprezinte un hobby", spun cei doi, care au recunoscut că ei au reuşit să transforme pasiunea pentru calculatoare în cariere de succes.

Noi, elevii generaţiei actuale, le mulţumim foştilor colegi care au făcut posibilă modernizarea unuia dintre laboratoarele de informatică ale Colegiului Naţional "Alexandru Ioan Cuza". Colegiul dispune acum, datorită lor şi a efortului conducerii actuale, de 25 de unităţi centrale cu sisteme de calcul cu specificaţii de ultimă generație. Dar, mai ales, ne putem bucura de faptul că s-a preluat ştafeta într-un mod pe cât de "discret", pe atât de elegant.

Citit 2129 ori Ultima modificare Marți, 31 Octombrie 2017 16:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.