Ateliere auto, ÎNCHISE pentru servicii proaste

Ateliere auto, ÎNCHISE pentru servicii proaste
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

31 de service-uri auto din Galaţi au fost verificate în ultima perioadă de reprezentanţii Departamentului de Supraveghere Piaţă al Registrului Auto Român, controalele relevând faptul că nu peste tot serviciile oferite sunt la calitatea promisă. Patru service-uri au fost închise pentru lipsa autorizaţiei, iar alte 15 suspendate temporar pentru probleme în calitatea serviciilor şi a garanţiilor oferite.

Controalele prin care reprezentanţii Registrului Auto Român (RAR) încearcă să ţină sub atenţie calitatea serviciilor oferite de atelierele auto au vizat, în toamna acestui an, 655 de unităţi din întreaga ţară, în urma verificărilor specialiştii ajunând la concluzia că o treime din firme existau şi ofereau servicii în mod ilegal. 200 de service-uri din toată ţara au fost închise pentru că nu aveau nici măcar autortizaţie de funcţionare, "motorul" care le menţinea pe piaţă şi le atrăgea clienţii fiind promisiunea de servicii şi asistenţă auto la preţuri mici şi într-un timp scurt. Patru dintre unităţile găsite în această situaţie sunt din Galaţi, judeţ unde au fost identificate şi alte 15 societăţi de profil unde dotările sau serviciile lăsau de dorit şi nu se ridicau la standardele optime.

"La nivel naţional, RAR a suspendat activitatea la 49 de service-uri care nu şi-au menţinut condiţiile iniţiale de autorizare. Sancţiunile au fost aplicate pentru efectuarea de activităţi de reparaţii la sistemul de rulare fără a deţine autorizaţie tehnică, neconformitatea de a nu efectua inspecţiile finale care să garanteze că autovehiculul corespunde condiţiilor şi reglementărilor legale privind admiterea şi menţinerea în circulaţie, neconformitatea de a nu-şi păstra şi respecta condiţiile iniţiale de autorizare si lipsa certificatelor de garanţie emise pentru lucrările efectuate", se arată în comunicatul remis de Biroul de Presă al RAR.

Service-urile închise temporar îşi vor putea relua activitatea după maximum 30 de zile, dar doar dacă rezolvă problemele pentru care au fost amendate. Valoarea totală a amenzilor aplicate pentru nereguli se apropie de 600.000 de lei.

RAR le atrage atenţia posesorilor de autovehicule să fie foarte atenţi atunci când aleg service-ul în care îşi duc maşina la reparat. Inspectorii spun că ofertele de pe piaţă care promit reparaţii rapide şi ieftine sunt, de obicei, o capcană, pentru că acele service-uri nu dispun de capabilitatea tehnică specifică care să ateste calitatea reparaţiilor efectuate.

Citit 6525 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Decembrie 2017 21:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.