Festivalul de Comedie, la final

Festivalul de Comedie, la final
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Diana Lupescu şi Horaţiu Mălăele – premianţii juriului alcătuit din publicul gălăţean * Premiul „Sandu Pârvu” pentru cel mai bun tânăr actor a mers la Viena * Florian Doru Crihană şi Gh. Andreescu au oferit tablouri ca premii *

Grăbită de criză, cortina a căzut peste Festivalul de Comedie într-o atmosferă destul de caldă, semn că pe parcursul celor şase zile de sărbătoare, gălăţenii au reînvăţat drumul spre teatru.

Directorul Vlad Vasiliu a ţinut să le mulţumească prietenilor comediei cu ajutorul cărora s-au putut acorda anul acesta premii câştigătorilor desemnaţi de juriul format din cinci spectatori.

Premiul pentru cea mai bună actriţă a fost acordat Dianei Lupescu, pentru rolul din spectacolul „Victoria şi sirena” a Teatrului „G. Ciprian” din Buzău. Horaţiu Mălăele a primit Premiul pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea Profesorului din piesa „Lecţia” de la Naţionalul bucureştean. Ambii actori au primit  câte un tablou marca Florian Doru Crihană şi pachete de cărţi de la Uniunea Scriitorilor din Galaţi.

Cea mai bună piesă a fost considerată de juriul publicului „Afacerea Protar” jucată de actorii gălăţeni. Vlad Vasiliu a fost cel care a primit tabloul cu semnătura Gheorghe Andreescu:

„Mulţumesc juriului că a ţinut cu gălăţenii. Aţi fost părtinitori, dar vă mulţumesc”, a spus el cu modestie.

Pentru a doua oară în cadrul Festivalului de Comedie s-a decernat Premiul „Sandu Pârvu” pentru cel mai bun tânăr actor. Dacă anul trecut premiul a rămas la Galaţi, acum a plecat la Viena la Alexandra Benold – interpreta Eleva din „Lecţia” pusă în scenă de Ţino Geirun, la Teatrul „Pygmalion”  din Viena.

Una peste alta, este bine că s-a putut realiza şi această a XXI-a ediţie de festival, chiar dacă mai modestă decât altele. Contează că gălăţenii s-au bucurat totuşi de o sărbătoare a comediei, fie ea şi de proporţii mai reduse. Sperăm să recuperăm prin ediţia de la anul.

Explicaţie foto: Alexandra Benold de la Teatrul „Pygmalion” din Viena a primit Premiul „Sandu Pârvu”

Citit 706 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.