Show aviatic, sâmbătă, pe aerodromul de la Vădeni

Show aviatic, sâmbătă, pe aerodromul de la Vădeni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Zeci de motoparapante, motodeltaplane, avioane militare şi de agrement din toată ţara vor face, sâmbătă, spectacol pe cer, la cea de-a XI-a ediţie a "Vădeni Fly-In". Iubitorii de aviaţie sunt aşteptaţi, începând de la ora 10,00, la aerodromul "Aerial Club" de la Vădeni, la sărbătoarea zborului, devenită deja tradiţie în sud-estul ţării.

"La fel ca în anii trecuţi, Forţele Aeriene Române au confirmat participarea la sărbătoarea zborului de la Galaţi şi Brăila. Aeronave de luptă MIG 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 şi YAK 52, elicoptere IAR 316 B şi IAR 330 Puma, de la Baza 86 Aeriană Borcea, Baza 95 Aeriană Bacău, Aerodromul "Mihail Kogălniceanu" Constanţa, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Buzău vor încânta publicul prezent. Surpriza "Vădeni Fly-In 2018" va fi, fără doar şi poate, vedeta Forţelor Aeriene Române - F 16 Falcon, în evoluţie la verticala aerodromului. Aeronavele vor evolua atât individual, cât şi în formaţii, aceasta fiind una dintre ocaziile rare pentru spectatorii din zonă să vadă în zbor aeronavele militare româneşti", a anunţat instructorul de zbor Albert Malaxa, preşedintele Aerial Club Galați.

În timpul "Vădeni Fly-In 2018", spectatorii vor putea vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane şi avioane de agrement din toată ţara. Din reţeta întâlnirii zburătorilor nu vor lipsi atât de apreciatele salturi ale paraşutiştilor. După ora 14,00, când motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea să vadă de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galaţi şi Brăila, vor putea să stea de vorbă cu piloţii şi să facă fotografii.

De asemenea, publicul spectator va putea admira și elicopterul SMURD, de tip EC 135, care va staționa la aerodrom, în măsura în care nu va fi solicitat pentru intervenții specifice.

Aerial Club Galați este o asociație non-profit, apolitică, ce are ca scop promovarea și dezvoltarea sporturilor aviatice. A luat ființă în anul 2003, ca urmare a dorinței comune a câtorva entuziaști de a da o formă legitimă și legală activităților de tip aeronautic în zona de sud-est a țării. Activitatea Aerial Club Galați este diversificată atât ca aparate de zbor (parașute, parapante, deltaplane, motoparapante, motodeltaplane, avioane ultraușoare), cât și ca activitățile legate de zbor (școală de zbor sportiv, zboruri de agrement, dar și misiuni de zbor în folosul activităților ecologice sau pentru căutare sau observare în situații de urgență, activități în scop turistic, publicitate aeriană, consultanță în achiziția de aparate de zbor, echipamente și accesorii specifice).

Citit 7146 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.