Mai nimic nou pe frontul ISPA

Mai nimic nou pe frontul ISPA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenda de lucrări ISPA care se vor efectua în perioada 26 aprilie – 1 mai nu diferă prea mult de cea de săptămâna trecută.

La o privire atentă pe comunicatul de presă semnat de viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, am identificat cu greu patru diferenţe.

Nu mai figurează ca fiind în lucru strada Vizantea din cartierul Aurel Vlaicu, pe Caragiale se lucrează între Ariei şi Cicero, iar în Centru apar două noi străzi în lucru, Creangă şi Logofăt Tăutu. În rest… deja-vu şi pe stradă, şi în schemă.

Conform graficului comunicat de cele două societăţi care ISPĂşesc pe frontul gălăţean, 30 aprilie este data de finalizare a lucrărilor pe străzile Bravilor şi Odobeşti.

Dar s-o luăm gospodăreşte. Aşa cum ştiţi, în cadrul Programului ISPA se execută lucrări în mai multe zone ale Galaţiului.

În Centru sunt pe agenda de lucrări:

-    strada George Coşbuc (trotuar),

-    Aleea Pieţei, I.L. Caragiale (între Columb şi Cicero),

-    Traian (între Rizer şi Basarabiei, între Basarabiei şi Faleză), Traian,

-    Cristofor Columb (între Silfidelor şi M. Eminescu),

-    Mihai Bravu (între Alecsandri şi Davila),

-    Romulus, Meseriaşilor, Stelei,

-    Serei (între Alexandrescu şi Română),

-    Bravilor, Păunului, Rubinelor, Tunelului,

-    Alexandru cel Bun, Venus şi Unirii (între Stelei şi Bucovinei),

-    Bucovinei, I. Creangă, Logofăt Tăutu.

În Aurel Vlaicu se lucrează pe  Odobeşti, Focşani, Coteşti, în Micro 17 la trotuarul străzii Frunzei, iar în Micro 40 pe Năruja (blocurilor A1-A2-A3-A4).

ISPA e şi în zona Prelungire Domnească – Adiacent blocurilor P3-P5, pe Faleza Superioară la Elice, în zona Skoda – Ivas – Cămin CS03.2 şi la coborâre Trecere bac.

Remedieri şi refaceri

Astfel de lucrări au loc, ca şi săptămâna trecută, pe strada Portului între APDM şi AFDJ, la Curtea de Conturi şi la intersecţia cu strada Navelor, la Prelungirea Traian traversare şi pe Faleza inferioară, intrare Plaja Dunărea.

Căutări arheologice

Glumeam amar, desigur. Excavaţii, montare, probă presiune, umplutură şi (eventual, dacă dă Domnul) asfaltare se desfăşoară pe tronsonul cuprins între Coşbuc şi Lozoveni pe strada Prelungirea Prundului, pe  9 Mai - tronson cuprins între strada 1 Decembrie 1918 şi SP Fileşti, pe zona Cloşca – Stadionului.

Caragiale figurează tot cu desfacere stradă, excavaţie, montare conductă, în vreme ce Prelungirea George Coşbuc e programată la asfaltări şi execuţie cămin.

În rest, stimaţi şoferi, vă dorim răbdare şi cât mai puţin tutun. Fumatul, ca şi gropile din asfalt dăunează grav sănătăţii.

Citit 747 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.