REZULTATE FINALE Evaluarea Națională. Încă un elev gălățean de NOTA 10

REZULTATE FINALE Evaluarea Națională. Încă un elev gălățean de NOTA 10
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Galațiul are zece gimnaziști de nota 10, în urma contestațiilor la Evaluarea Națională, potrivit site-ului evaluare.edu.ro. Cel de-al zecelea adolescent care a obținut nota maximă la primul său examen este Ioana Harabagiu, elevă a Colegiului Național "Vasile Alecsandri".

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Galați, procentul de promovare, după contestații, la nivelul județului Galați, este de 83,63, cu 0,11 mai mult decât cel inițial. În urma contestațiilor, încă patru elevi au fost declarați promovați.

Conform ISJ, la proba de limba și literatura română, s-a înregistrat un număr de 507 contestații, în urma cărora 404 note au fost mărite, 89 au fost micșorate și 14 au rămas nemodificate. Procentul de promovare la această probă a crescut, la nivelul județului Galați, de la 91,8 la 92,13.

La proba de matematică, s-a înregistrat un număr de 411 contestații, în urma cărora 260 de note au fost mărite, 130 au fost micșorate și 21 au rămas nemodificate. Procentul de promovare la această probă a crescut, la nivelul județului Galați, de la 71,55 la 72,16.

Galaţiul are anul acesta nu mai puţin de zece elevi care au reuşit să promoveze Evaluarea Naţională cu medie maximă. Trei sunt de la Şcoala Nr. 29 - Daria Hărăbor, Vlad Radu, Denisa Şmil, iar trei sunt de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" - Adrian Ciobotaru, Alexia Gheorghe și Ioana Harabagiu. Lista aşilor gimnazişti e întregită de Iulian Alexa, de la Colegiul Naţional "Spiru Haret" Tecuci, Denisa Comănescu (Şcoala nr. 2), Andrei Aurică (Şcoala Nr. 42), Anamaria Vieru (Şcoala Nr. 7).

Citit 5075 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.