Mai puţine microbuze pe străzile Galaţiului

Mai puţine microbuze pe străzile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Doar aproximativ o jumătate din numărul microbuzelor care circulă în acest moment prin oraş vor mai rămâne pe străzi din luna mai 2010 *

La recenta şedinţă a Consiliului Local aleşii au votat mai multe hotărâri prin care modifică transportul public regulat de persoane în municipiul Galaţi. Viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a subliniat că se  va reduce foarte mult numărul de microbuze care vor circula prin Galaţi.

„Dacă până acum erau 500 de microbuze, cu tot cu rezervă, pentru oraş, în noua formulă vor fi, în fiecare zi, pe traseu, 170 de microbuze. Deci se reduce aproape la jumătate numărul de microbuze”, a spus Ciumacenco. 

Criterii de selecţie

Pentru departajarea operatorilor care vor participa la licitaţia publică a serviciului de transport public local, din mai, au fost stabilite criteriile de evaluare.

Punctajul va fi stabilit în funcţie de redevenţa pe autovehicul activ, vechimea parcului de vehicule, gradul de confort, vechimea pe traseu a operatorului, dar şi vechimea în transportul local de persoane, şi, desigur,  gradul de poluare al autovehiculelor.

Nu-i exclus ca, de la anul, pe străzile gălăţene să circule şi maşinile unor operatori venetici. „Va fi licitaţie şi nu putem îngrădi pe nimeni să  participe. E posibil ca la licitaţia care va fi la anul să participe şi firme din afara Galaţiului. Criteriile au fost făcute ca  rezultatul licitaţiei să fie echilibrat. Interesul nostru este să dăm de treabă firmelor din Galaţi”, a spus Ciumacenco.

Aleşii locali s-au certat aprig pe tema comisiei care se va ocupa de licitaţia operatorilor.

În final, s-a decis ca din această comisie de evaluare să facă parte: Picu Apostol Roman (PC), Hristache Bogatu, Daniel Apetrechioaei (PSD) şi Maricel Oancea (PNL), toţi fiind membri ai Comisiei nr. 3 pentru servicii publice şi gospodărie comunală a CL.

Propus ca rezervă în această comisie, viceprimarul liberal Mircea Cristea nu a întrunit numărul de voturi necesare. Rezervă va fi un funcţionar din Primărie. Din comisie, aşa cum se poate observa, nu face parte nici un membru PD-L.

Trasee

Potrivit viceprimarului Nicuşor Ciumacenco, s-a încercat cât mai mult posibil reducerea suprapunerilor pe trasee între microbuze şi autobuzele Transurb.

„Vor fi şi trasee pe care vor exista suprapuneri. Pe arterele principale nu puteam evita suprapunerea. De exemplu pe zona terminală a traseului de la Spitalului Judeţean, Transurb va circula pe Brăilei, microbuzele pe Oţelarilor. În luna mai vor intra în vigoare noile trasee şi noile firme care realizează transport”, a spus Ciumacenco.

La cerea cetăţenilor care doresc să se deplaseze până în zona Universităţii Danubius s-a decis devierea unui fragment din traseul nr. 17 (Dimitrie Cantemir – Metro) denumit  traseul nr.23 (Danubius – Comat) care reprezintă o dislocare a două autobuze din cele patru care deservesc în acest moment traseul nr.17.

Traseul nr. 23 merge de la Danubius – Str. Galaţi – Oţelarilor – Stadionului – Brăilei – Siderurgiştilor – 1 Dec. 1918 – Traian Vuia – H. Coandă – Comat (şi retur).

Cert este că din totalul de 71 de mijloace de transport Transurb, 12 autobuze vor circula pe Traseul nr. 102 : Micro 19 – Str. Oţelarilor – Brăilei – Domnească – Parc CFR (şi retur  pe Str. Gării – N. Bălcescu).

Nu mai puţin de 25 de microbuze vor circula pe Traseul nr. 60,– Str. Oţelarilor – Brăilei – Dunărea – Oţelarilor – Stadionului – Brăilei – Reg. 11 Siret – Brăilei – Domnească – Parc CFR (şi retur pe Str. Gării – Bălcescu).

Citit 3510 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.