Consiliul Judeţean Galaţi ANUNȚĂ

Consiliul Judeţean Galaţi ANUNȚĂ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi anunță începerea lucrărilor de execuție în cadrul proiectului ”Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Buciumeni-Nicorești-Cosmești-Movileni-Barcea”.

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea”, cod SMIS 117824, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Valoarea totală a proiectului este de 42.635.062,37 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 41.734.255,37 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază prin reabilitarea şi modernizarea tronsoanelor de drum judeţean DJ 252 situat între localităţile Buciumeni – Nicoreşti – Cosmeşti – Movileni - Barcea, în vederea asigurării conectivității la rețeaua TEN-T, perioada de implementare a proiectului fiind de 39 luni, respectiv de la data 03.07.2017 până la data 02.10.2020.

În cadrul proiectului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional între localitățile Buciumeni – Nicorești – Cosmești – Movileni – Barcea a fost semnat ordinul de începere a lucrărilor şi a fost predat amplasamentul, perioada de execuţie fiind de 24 de luni, începând cu data de 20.12.2018. Astfel, se vor reabilita şi moderniza 21,5 km de drum judeţean ce vor cuprinde inclusiv lucrări la terasamente, podeţe şi poduri, amenajare piste pentru biciclişti și stații de transport public, precum şi măsuri pentru protecţia mediului.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 252 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul judeţean 252 va căpăta integral un profil modernizat, fapt ce va oferi un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi va conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Daniela Pușcaș, manager de proiect, consilier în cadrul Direcției de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302558, fax: 0236-413031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

(P)

 

Citit 4405 ori Ultima modificare Sâmbătă, 22 Decembrie 2018 02:28