Protest spontan la Menarom PEC

Protest spontan la Menarom PEC

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
11 comentarii

Salariaţii firmei gălăţene Menarom PEC au întrerupt spontan lucrul, miercuri şi joi, timp de mai multe zeci de minute, în semn de protest faţă de întârzierea achitării salariilor. Conform unor surse din cadrul întreprinderii, lichidarea pe luna februarie, care trebuia achitată pe 9 martie, a fost achitată miercuri după-amiază şi a intrat în conturile salariaţilor joi dimineaţă, pe 21 martie, şi doar pe jumătate, cu promisiunea conducerii că restul de plată va fi achitat în cursul zilei de joi.
„A fost un protest spontan. Oamenii au întrerupt lucrul miercuri, la ora 11,00, pentru prima dată, şi au făcut acelaşi lucru şi astăzi dimineaţă (n.red. – joi). Ei sunt nemulţumiţi că banii care trebuiau plătiţi pe 9 nu s-au dat nici până acum decât pe jumătate. Tichetele de masă nu s-au mai dat din iulie 2018, iar din iunie nu s-a mai dat nici subvenţia pentru transport. Nici prima de Crăciun, în valoare de 250 de lei, nu s-a dat anul trecut. Toate acestea erau prevăzute în contractele de muncă, iar faptul că au fost scoase de către conducere înseamnă modificarea unilaterală a contractelor. Au spus că nu sunt bani, şi au trecut deja opt luni de atunci. Acum nu se mai dau nici salariile la timp...”, au afirmat surse din cadrul Menarom PEC.
Contactat de „Viaţa liberă”, Ninel Comşa, membru în Consiliul de Administraţie al Menarom PEC, a confirmat întârzierea achitării salariilor pe luna februarie şi ne-a declarat că „jumătate de bani s-au dat ieri (miercuri – n.red.) şi cealaltă jumătate se va da azi (joi – n.red)”. „Legea spune că tichetele se dau când societatea e pe profit. La momentul respectiv, când au fost scoase, firma nu era pe profit. Referitor la întârzierea achitării salariilor, e numai o sincopă şi nu cred că e un capăt de ţară. În 12 ani, numai de două ori s-a întârziat cu salariile maximum zece zile”, ne-a mai spus Ninel Comşa, membru în CA-ul Menarom PEC.

Citit 8329 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 18:05

11 comentarii

 • postat de Iliescu Luni, 01 Aprilie 2019 16:21 178.138.97.*** Link la comentariu
  0
  1

  Ce face grupul de monitorizare al firmelor Galatene ? Căci am primit iar jumătate de avans care trebuia dat pe data de 24 martie și atât pana acum. Am fost forțați sa lucram suplimentar sa recuperam orele de la protestul spontan altfel aveam nemotivat , deși noi am fost la serviciu zilele acelea. Tichetele avem promisiunea ca le vom primi pe o luna pe data de 15 aprilie și încă pe o luna pe 25 aprilie. Vom vedea. Nu mai credem în promisiuni. Restul de tichete pe 4 luni nu se știe. De contravaloare transport nimic.

  Raportează
 • postat de eu Luni, 25 Martie 2019 09:59 92.86.16.*** Link la comentariu
  0
  0

  "Voi" am spus eu altceva? Mentionez ca am lucrat acolo, si de aici a fost toata problema si de aici li sa tras cu o amenda de la itm pentru impozitarea tichetelor de masa si neacordarea lor,ca daca nu le impozita, nu se putea zice nimic.

  Raportează
 • postat de voi Sâmbătă, 23 Martie 2019 06:29 5.13.166.*** Link la comentariu
  0
  0

  Pentru ,, eu,,in orice intreprindere tichetele de masa se impoziteaza , nu numai la voi , verifica

  Raportează
 • postat de Plesita Vineri, 22 Martie 2019 09:20 93.113.153.*** Link la comentariu
  0
  10

  Sursele au spus purul adevarul.
  - legea 142/ 1998, actualizata la 1.05.2015 , nu leaga acordarea alocatiei individuale de hrana( tichete de masa pe suport de hartie sau suport electronic) de profit; e f. grav ca s-a oprit impozitul pe valoarea tichetelor neacordate.
  - in ultima 1/2 an, a devenit o regula intarzierile la acordarea salariului .
  - este a treia oara cand se inceteaza lucrul datorita intarzierii acordarii salariului.
  - etc.

  Raportează
 • postat de Goe Vineri, 22 Martie 2019 08:19 5.13.137.*** Link la comentariu
  5
  11

  Acestea sunt repercursiunile maririlor de salarii dictate de actualul guvern. Acesta este doar inceputul pentru ca multe companii vor inchide activitatea din cauza acestor salarii nejustificate. Daca statul isi permite sa angajeze pe salarii de zeci de mii de lei nu are decat sa-si mentina aceste salarii si promisiunile lor si in companiile lor unde nu te poti intoarce de angajati incompetenti membri PSD care se bat de musca si ridica salarii monstruoase.In timp ce in UE in anul 2018 salariul a crescut cu aprox . 2% in Romania in aceeasi perioada de timp salariile au crescut din ordinul actualului guvern cu peste 13%. Nu va intrebati , de unde ? Traim intr-o minciuna totala in care dorim sa fim ca cei de afara dar cu reguli de aici de la noi. Aveti grija cum votati ! O zi buna !

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Vineri, 22 Martie 2019 07:44 188.24.197.*** Link la comentariu
  1
  12

  Penibil! De asta au su parasite tara multi! Cateva greseli enorme ale patronelilor:

  1. Neplata salariilor la timp
  2. Lucrul gratis peste program
  3. Neacordarea banilor pe concediu si lipsa lui
  4. Exploatarea la maxim a unui angajat, prin executarea unor sarcini, ce nu tin de fisa postului (si neexplicarea lui clara in contractul de munca)
  5. Lucru cu scule sau echipamente de acasa
  6. Neplata transportului pentru distate mai mari de 3km
  7. Chemarea la lucru Sambata, desi nu este trecuta pe contract
  8. Lucru in conditii improprii, frig, mucegai, current... CONTINUI????

  Eu sper sa va stea in gatlej lipsa asta de forta de munca...!

  PS: In afara fiind obisnuit sa fac detoate pe aceeasi bani, am vrut sa fac un lucru al unui alt coleg ce tinea de alta meserie, a tipat tare seful la mine: NU AI VOIE SA FACI ASA CEVA., NU E TREABA TA! De asta suntem ultimii in UE!

  V-am pupat!

  Raportează
 • postat de Eu Vineri, 22 Martie 2019 07:40 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  11

  Va spun ce sa intamplat,ca am lucrat acolo o perioada.Pe langa ca au bagat mana foarte adanc patronii si contractele erau negociate la limita subrezistentei firmei, ca na, ca sa nu piarda clientii, cele doua firme in mare,plus o a treia .La cea de a treia doar de dragu de a avea de treaba un fost director, impreuna cu unu actual, nu dau nume au luat niste contracte foarte paguboase pentru firma, si de aici potopul.Plus ca mentalitatea celor de la conducere este din anii comunismului si de aceea acum s-a ajuns ca mai mult de 85% din personal este format din persoane pensionate sau in prag de pensionare , pentru ca tineretul la asa conditii nu sta si nici nu va sta.
  P.S. Pentru cei cu itm-ul legat de bonuri, sunt unu din cei care au reclamat firma pentru impozitarea bonurilor si nedarea lor si ce sa rezolvat? sau dat fortat pe luna iunie si de atunci, pauza...

  Raportează
 • postat de Adrian Vineri, 22 Martie 2019 06:45 83.160.87.*** Link la comentariu
  0
  17

  Salariatul a intarziat la munca 10 zile? D Ninel nu i o mare sincopa ca angajatii se imprumuta sa isi intretina familiile?. Va plangeti prin mass media ca nu sunt angajati dar va bateti joc de aia pe care ii aveti. Sa dea Domnu sa plece toti si sa ramaneti voi in hala...ca nu i o mare sincopa.

  Raportează
 • postat de dgi Joi, 21 Martie 2019 20:13 82.208.137.*** Link la comentariu
  2
  30

  Si se mai mira patronii si alesii locali sau nationali ca nu exista forta de munca. Daca se cauta forta de munca gratis sau pe venituri mizerabile este normal ca potentialii angajati sa nu se inghesuie la astfel de munca si sa prefere variantele "sociale" de ajutoare. Apropo, domnule director AJOFM sau sefi ITM nu credeti ca ar trebui sa va sesizati cu privire la situatii de acest fel? Poate daca ati preveni aceste cazuri ar exista mai putini someri asistati.

  Raportează
 • postat de Iliescu Joi, 21 Martie 2019 19:57 178.138.96.*** Link la comentariu
  1
  19

  Foarte corect. Dar banii de la impozitul pe tichetele de masa pe aceste șase luni au fost luați de patronat și dați la stat. Iar banii pe lucrările noastre pleacă afară în conturi din Turcia sau Elveția. Și noua ne spun ca nu mai sunt bani de salarii și alte materiale.

  Raportează
 • postat de Grupul de monitorizare al firmelor galatene Joi, 21 Martie 2019 18:36 89.137.137.*** Link la comentariu
  4
  23

  Patronul trebuie sa explice foarte clar salariatilor de ce s-a ajuns in aceasta situatie si sa spuna adevarul. Asa oamenii vor intelege dar daca nu va face asta si ii va minti aceasta societate va intra in faliment si multe locuri de munca se vor pierde. Vom monitoriza cu atentie situatia de la Menarom Pec pentru ca societatea sa aiba profit si sa dea la timp salariile oamenilor care au familii de crescut si probleme. Sa se dea o declaratie si sa se explice ce s-a intamplat.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.