Protest spontan la Menarom PEC

Protest spontan la Menarom PEC
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Salariaţii firmei gălăţene Menarom PEC au întrerupt spontan lucrul, miercuri şi joi, timp de mai multe zeci de minute, în semn de protest faţă de întârzierea achitării salariilor. Conform unor surse din cadrul întreprinderii, lichidarea pe luna februarie, care trebuia achitată pe 9 martie, a fost achitată miercuri după-amiază şi a intrat în conturile salariaţilor joi dimineaţă, pe 21 martie, şi doar pe jumătate, cu promisiunea conducerii că restul de plată va fi achitat în cursul zilei de joi.

„A fost un protest spontan. Oamenii au întrerupt lucrul miercuri, la ora 11,00, pentru prima dată, şi au făcut acelaşi lucru şi astăzi dimineaţă (n.red. – joi). Ei sunt nemulţumiţi că banii care trebuiau plătiţi pe 9 nu s-au dat nici până acum decât pe jumătate. Tichetele de masă nu s-au mai dat din iulie 2018, iar din iunie nu s-a mai dat nici subvenţia pentru transport. Nici prima de Crăciun, în valoare de 250 de lei, nu s-a dat anul trecut. Toate acestea erau prevăzute în contractele de muncă, iar faptul că au fost scoase de către conducere înseamnă modificarea unilaterală a contractelor. Au spus că nu sunt bani, şi au trecut deja opt luni de atunci. Acum nu se mai dau nici salariile la timp...”, au afirmat surse din cadrul Menarom PEC.

Contactat de „Viaţa liberă”, Ninel Comşa, membru în Consiliul de Administraţie al Menarom PEC, a confirmat întârzierea achitării salariilor pe luna februarie şi ne-a declarat că „jumătate de bani s-au dat ieri (miercuri – n.red.) şi cealaltă jumătate se va da azi (joi – n.red)”. „Legea spune că tichetele se dau când societatea e pe profit. La momentul respectiv, când au fost scoase, firma nu era pe profit. Referitor la întârzierea achitării salariilor, e numai o sincopă şi nu cred că e un capăt de ţară. În 12 ani, numai de două ori s-a întârziat cu salariile maximum zece zile”, ne-a mai spus Ninel Comşa, membru în CA-ul Menarom PEC.

Citit 9325 ori Ultima modificare Joi, 21 Martie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.