Iarnă, nu glumă!

Iarnă, nu glumă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ieri, singura stradă mai de doamne-ajută din Bereşti, Trandafirilor, a fost vai de capul ei *

Marţea trecută, omăt în miniatură. 24 de ore mai târziu, o cu totul altă faţă a vremii – ninsoare gospodărească şi viscol. Ieri, oraşul a fost blocat. Nu s-a putut circula spre Găneşti, Rădeşti, Pleşa… Spre Tg. Bujor, până pe la prânz, doar vreo şapte-opt îndrăzneţi s-au încumetat să ia zăpada în botul maşinilor.

Strada Trandafirilor, cel puţin până la ora 14.30, a fost vai de capul ei! Am întâlnit vârstnici care şi-au amintit de anii când la conducerea oraşului s-au aflat Gheorghe Melinte şi Alexandrina Bostan – extrem de prompţi în trecerea, în mod organizat, la îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil.

Democraţia de azi i-a făcut pe mulţi să uite de obligaţia de a curăţa zăpada, în dreptul casei sau firmei lor, până la axul străzii.

Ore bune de „Bereşti, oraş amorţit”. Câini prin zăpadă, câte-un ARO cu farurile aprinse în plină zi. Autobuzele firmei Dumony S.R.L., orientate spre Galaţi, n-au putut ieşi din incinta autogării.

Alimentate cu motorină şi cu şoferii gata să plece la drum dacă şoseaua ar fi fost degajată de zăpadă, au rămas pe loc. La ora 11.20, cântăreţul bisericesc Ghimuş, om al bisericii şi parastasurilor din Balinteşti, făcea calea întoarsă:

„Trebuia să ajung în parohie, la un maslu pentru un bolnav, dar pe viscolul ăsta cei de la autogară n-au riscat. Călători erau, dar cum să pleci cu ei pe o vreme atât de rea?”.

Maşina cu însemnele Poştei Române, la fel, nu s-a urnit din Galaţi, amânându-se distribuirea corespondenţei şi ziarelor în nordul judeţului… Trenul personal de 10.22, dinspre Galaţi, a intrat în Staţia CFR Bereşti târziu de tot – cu câteva minute înainte de ora 13.00.

Să spunem câteva cuvinte şi despre tractorul echipat cu lamă, de la Drumuri: şi-a făcut apariţia pe strada Trandafirilor, în viteză, la ora 14.30, confirmându-le bereştenilor că S.C. Drumuri şi Poduri există şi pe timp urât.

Explicaţie foto: Zăpada şi-a adus aminte şi de ţăranii din Bereşti. Ieri i-a salutat de pe strada Trandafirilor!

Citit 1217 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.