„Viscolul şi autorităţile, amândouă nişte calamităţi…”

„Viscolul şi autorităţile, amândouă nişte calamităţi…”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inerţia autorităţilor nu ţine nici de cald, nici de compensaţii economice pentru pierderile suferite de firme *

Blocarea mai mult sau mai puţin justificată a drumurilor în judeţ i-a pus în dificultate atât pe simplii călători, cât şi pe agenţii economici. Cele mai afectate firme au fost cele de transport, dar şi companiile care aveau de livrat sau de primit materii prime din alte judeţe.

De exemplu, firma Luandi Tur, face legătura prin cursele de microbuze între judeţe Galaţi şi Vaslui şi care şi-a văzut activitatea paralizată.

„Din ziua când a început să ningă, pentru că maşina de la 12.00 a ajuns foarte greu, am decis să nu mai trimitem alte maşini. Apoi am aflat că drumurile pe Galaţi sunt închise. Nici joi nu au mai plecat maşinile”.

„Vom relua cursele când vom putea, când ni se va permite, să vedem ce e şi cu drumurile”, ni s-a spus de la dispeceratul Luandi Tur.

La nivelul companiilor care ar fi trebuit să trimită sau să primească marfă, situaţia e de genul celei de la Contec Tecuci.

„S-au blocat drumurile, s-a blocat tot: nu am mai putut livra marfă, nu am mai putut primi materii prime. Chiar şi patronul nostru a rămas blocat 24 de ore la Urziceni… Cât priveşte situaţia de la noi din judeţ, că s-au blocat toate drumurile, ce să zic?”.

„Eu sufăr, că nu pot să-mi plece TIR-urile cu marfă, dar pe de altă parte nu-mi convine nici să plece maşinile şi să rămână cine ştie pe unde blocate. Iar unde s-au blocat drumurile, mai mult din cauza TIR-urilor s-au blocat”, ne-a declarat Vicenţiu Bercescu, directorul general al Contect Tecuci.

Există şi opinii ceva mai acide, precum cea a lui Ion Scurtu, de la firma de comerţ SC AliStar:

„Sincer să fiu, pentru mine nu a fost chiar o surpriză. Când s-a dat codul galben, am zis că, dacă ninge, cât de puţin, tot se blochează circulaţia. Pentru că aşa-i la noi, iarna ne ia totdeauna prin surprindere. În fiecare an, la prima ninsoare, s-a blocat, dacă nu tot judeţul, măcar partea de nord”.

„Că s-au blocat drumurile din cauza ninsorii şi viscolului sau din cauza incompetenţei autorităţilor, tot aia este. Amândouă sunt nişte calamităţi…”.

După cum se vede, în faţa naturii dezlănţuite şi a reacţiilor discutabile luate la nivel de comandamente de iarnă, resemnarea mioritică pare a fi singurul leac. Din păcate, un leac ce nu ţine nici de cald, nici de compensaţii pentru pierderile suferite de agenţii economici.

Citit 1792 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.