Salvare după asediul alb

Salvare după asediul alb
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul pare a fi un oraş care încearcă să se salveze după ce a căzut prima zăpadă. Există însă suficiente motive de nemulţumire. Doar cele mai circulate străzi au fost vizitate de utilajele de deszăpezire ale Primăriei.

Un raid făcut ieri dintr-un capăt în celălalt al oraşului a arătat cât se poate de clar că sunt anumite zone unde tehnologia învechită şi nu tocmai eficientă cu care autorităţile intervin nu a ajuns deocamdată.

Este vorba despre străzile din cartiere şi despre drumurile dintre blocuri. În acest caz am putea spune  şi că a lipsit simţul civic al gălăţenilor care au preferat să se uite de la balcoane cum ninge, în loc să pună mâna pe lopeţi şi să dea zăpada la o parte.

Pe de altă parte, intervenţia autorităţilor pe străzile mari pare a fi una mai degrabă haotică. Lamele trase de tractoare au adunat toată zăpada de pe carosabil pe marginea drumului, acolo unde se află foarte multe maşini parcate.

Unii dintre proprietarii maşinilor respective încercau să iasă din acele parcări nemulţumiţi că sunt nevoiţi să arunce zăpada înapoi în stradă sau peste alte autoturisme. Aşa că...

Ne-a fost destul de greu să obţinem un punct de vedere coerent al celor care încercau să iasă din parcare, pentru că mai fiecare cuvânt era însoţit şi de o înjurătură.

„Mă dau de ceasul morţii ca un prost. Este locul meu de parcare, dar o să ies şi o să vină altul să parcheze aici. Şi eu o să mă întorc şi o să caut un loc până când  ameţesc”, ne-a spus unul dintre gălăţenii care încerca să îşi pună automobilul în mişcare.

Trecere de pietoni sau aventură

Nici trecerile de pietoni nu se simt mai bine: aceleaşi brazde de zăpadă aruncate aproape de trotuar de utilajele trimise de către Primărie blochează aceste locuri.

În intersecţiile mari, precum cea a străzilor Gheorghe Doja şi Siderurgiştilor, se putea ajunge la zebră doar printr-o breşă de câteva zeci de centimetri, făcută de tălpile oamenilor.

În foarte puţine locuri am putut vedea angajaţi ai Ecosal, sau pe oricine altcineva cu lopeţi în mână, care să lucreze pentru degajarea spaţiilor respective.

Explicaţii foto:

1 - O parcare permanentă, şi trei opţiuni nesigure

2 - Foarte puţini gălăţeni au dat dovadă de simţ civic

3 - Trecerile de pietoni, o opţiune… îngustă

Citit 1357 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.