Pericole în trafic. Potop de şoferi beţi şi pietoni inconştienţi

Pericole în trafic. Potop de şoferi beţi şi pietoni inconştienţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Peste 380 de pietoni care şi-au riscat viaţa traversând neregulamentar şi 20 de şoferi aflaţi în stare de ebrietate la volan au fost depistaţi în traficul gălăţean în decurs de şapte zile, aceştia alăturându-se unui şir lung de participanţi la trafic sancţionaţi pentru încălcarea celor mai elementare reguli rutiere.

Din cei 924 de gălăţeni amendaţi, în afara pietonilor care au deţinut recodul săptămânii, şoferii prinşi fără centurile de siguranţă, în număr de 90, dar şi cei care au depăşit limita de viteză, aproape 200, au completat "podiumul" contravenienţilor. Neacordarea de prioritate, vehiculelor sau pietonilor, constituie în continuare o problemă, aproape 70 de şoferi fiind amendaţi din această cauză, la fel ca şi 19 conducători auto prinşi vorbind la telefon. Valoarea totală a amenzilor aplicate în şapte zile se apropie de 300.000 de lei, peste 120 de şoferi rămânând şi fără permisele de conducere.

Beţivii, "campioni" la pericole

Pentru consum de alcool la volan, 20 de şoferi au dat socoteală, 14 doar contravenţional, în timp ce şase, depistaţi toţi în weekend, sunt cercetaţi penal. Aceştia au vârste cuprinse între 31 şi 71 de ani şi au fost depistaţi în trafic la Galaţi, Umbrăreşti, Tecuci, Schela şi Drăgăneşti. Valorile indicate de etiloteste în cazul acestora au fost cuprinse între 0,49 şi 0,93 la mie. Alte motive pentru care poliţiştii le-au deschis dosare penale şoferilor au fost conducerea fără permis, în două cazuri, conducere cu permisul suspendat, într-un caz, în timp ce un singur şofer este cercetat pentru că a refuzat să îi fie prelevate probe biologice.

Citit 3084 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.