Amenzi uriaşe pentru nereguli la carmangerie

Amenzi uriaşe pentru nereguli la carmangerie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Verificările făcute de autorităţi pe linia combaterii răspândirii pestei porcine în judeţ au efecte nebănuite asupra activităţii unor agenţi economici de profil, prinşi "cu mâţa în sac" la capitolul igienă şi contabilitate. Cele mai recente controale făcute de poliţişti şi inspectorii DSVSA Galaţi au scos la iveală nereguli grave la o carmangerie din Lieşti, de la condiţiile de depozitare şi comercializare a cărnii şi produselor din carne, până la respectarea legislaţiei fiscale. Peste 40.000 de lei este amenda care a ajuns în buzunarele reprezentanţilor societăţii. 

"Poliţiştii au aplicat cinci sancţiuni contravenţionale, una, în valoare de 10.000 lei, pentru neemiterea bonului fiscal pentru bunuri livrate şi servicii prestate, şi patru, în valoare de 30.400 lei, pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare cu privire la comercializarea alimentelor, pentru încălcarea normelor privind igiena spaţiului de producţie şi pentru carne neexpertizată", explică cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. 

Pe lângă sancţiunile financiare, organele de control au dispus şi confiscarea a jumătate de tonă de carne şi produse din carne, precum şi a sumei de 400 de lei, bani proveniţi din încasări.

Citit 1989 ori Ultima modificare Marți, 13 August 2019 20:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.